Ο Ποσειδώνας σε “ακτίνες”!

Με τον Κυπελλούχο της Ένωσης Πιερίας Ποσειδών Νέων Πόρων κληρώθηκε ο Κυπέλλουχος της Ενώσης Λάρισας Αχιλλέας Φαρσάλων στον πρώτο αγώνα της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 5 Απριλίου στην έδρα του Ποσειδώνα.

Ο Ποσειδών “συστήθηκε” στο ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας μας την διετία 2002 – 2004.

Αρχικά το 2002 η ομάδα της Πιερίας κατέκτησε την άνοδο από την Γ Εθνική στην Β, μια σεζόν στην οποία ανέβηκαν στην Β Εθνική και οι Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου και Εργοτέλης.

Την πρώτη του χρονιά στην Β Εθνική κατηγορία η ομάδα των Νέων Πόρων εντυπωσίασε τους πάντες καθώς τερμάτισε στην 5η θέση όντας μόλις δυο βαθμούς πίσω από τις ομάδες που κατέκτησαν την άνοδο στην Α Εθνική κατηγορία.

Η επόμενη χρονία ήταν η πλεον καταστροφική για τον Ποσειδώνα ο οποίος αγωνίστηκε για ένα μόλις παιχνίδι στην Β Εθνική και μετέπειτα έφτασε στην ολική διάλυση για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Από εκείνη την σεζόν και έπειτα αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα της Πιερίας προσπαθώντας να ανακάμψει και να επανέλθει στις Εθνικές κατηγορίες.

Την φετινή σεζόν βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α ΕΠΣ Πιερίας και δείχνει το ακλόνητο φαβορί για να κατακτήσει την άνοδο στην Γ Εθνική κατηγορία καθώς έπειτα από 24 αγωνιστικές μετράει 67 βαθμούς και βρίσκεται 13 βαθμούς μπροστά από την δεύτερη ομάδα Καρίτσα.

Για το κύπελλο η ομάδα των Πόρων στον τελικό επικράτησε με σκορ 3-0 κόντρτα στην ομάδα της Καρίτσας και κατέκτησε για 6η φορά το κύπελλο.

Η ομάδα απαρτίζεται κυρίως από ποδοσφαιριστές της ευρύτερης περιοχής ενώ οι περισσότεροι έχουν φορέσει και την φανέλα του Πιερικού στο κοντινό παρελθόν.

Η έδρα του Ποσειδώνα βρίσκεται στους Νέους Πόρους ένα παραθαλάσιο χωριό το οποίο απέχει 43 χιλιόμετρα από την Κατερίνη.

Πρόκειται για μια ομάδα η οποία δείχνει ισχυρή και σίγουρα για τον Αχιλλέα θα είναι ένα πολύ δυνατό τέστ προκειμένου να “μετρήσει” τις δυνάμεις του κόντρα σε ομάδες και εκτός του Νομού Λάρισας.

Σε περίπτωση νίκης – πρόκρισης ο Αχιλλέας Φαρσάλων στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Α.Ο Σελάνων – Γ.Σ. Αλμυρός.

Πηγή φώτο: pieriasport.blogspot.gr

Άλκης Σούρλας