Δικαστήριο αθώωσε βιαστή γιατί το θύμα δεν ούρλιαξε!

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση ενός δικαστή στο Τορίνο που αθώωσε ένα βιαστή γιατί το θύμα του δεν ούρλιαξε, ούτε φώναξε!

Ο δικαστής απευθυνόμενος στο θύμα είπε, «δεν τον έδιωξες. Πρέπει να αναρωτηθούμε, γιατί δεν το έκανες» και συνέχισε λέγοντας «το θύμα δεν ούρλιαξε, ούτε φώναξε».

Η απόφαση του δικαστή ήταν να κρίνει αθώο τον 46χρονο κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail η γυναίκα κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είπε στον 46χρονο «αρκετά» με τον δικαστή Μινούτσι να κρίνει ότι αυτή η αντίδραση «δεν ήταν αρκετά ισχυρή» ώστε να αποδείξει ότι η ίδια δεν συναίνεσε στις προθέσεις του 46χρονου με τον οποίο ήταν συνάδελφοι όταν εκείνος, όπως υποστήριξε, τη βίασε σε δωμάτιο νοσοκομείου.

Οι συνήγοροί της υποστήριξαν από την πλευρά τους ότι η σιωπή της γυναίκας οφειλόταν στην «επώδυνη κατάσταση» στην οποία βρέθηκε και δεν ήταν σημάδι αποδοχής των ενεργειών του 46χρονου.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ιταλίας Αντρέα Ορλάντο, ο οποίος ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας μετά την αντίδραση και οργανώσεων για τα γυναικεία δικαιώματα.

Πηγή: antenna.gr