Επέστρεψε στα “τρίποντα” και άνοιξε την “ψαλίδα”!

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων σκόραρε από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο και έκαμψε την αντίσταση του Σμόλικα Φαλάνης με σκορ 2 – 0 σε ένα παιχνίδι στο οποίο το πάθος και η δύναμη είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Έτσι οι “Μυρμιδόνες”, επέστρεψαν στα “τρίποντα”, έφτασαν τους 61 βαθμούς εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ισοπαλία του Δωτιέα Αγιάς με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης και πλέον βρίσκονται στην κορυφή όντας εννέα βαθμούς μπροστά μια αγωνιστική πριν το εντός έδρας ντέρμπι κόντρα στον Δωτιέα.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΣΜΟΛΙΚΑΣ-

Στην αρχή της αναμέτρησης οι δυο ομάδες προσπάθησαν να ελέγξουν τον νευραλγικό χώρο του κέντρου.

Ο Αχιλλέας απείλησε στο 10′ όταν η προσπάθεια του Βούλγαρη πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ένα τέταρτο αργότερα και έπειτα από όμορφη ομαδική ενέργεια η μπάλα κατέληξε στον Νάστα, αυτός πάτησε περιοχή από τα αριστερά και με πανέμορφο φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Σμόλικα.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΣΜΟΛΙΚΑΣ--5

Ο εξτρέμ των “Μυρμιδόνων” έπειτα από την επίτευξη του τέρματος αφιέρωσε το γκολ στον αντιπρόεδρο της ομάδος κ. Χρήστο Τσαπραίλη τον οποίο έτρεξε να αγκαλιάσει.

Στην συνέχεια του πρώτου μέρους ο Σμόλικας προσπάθησε με κάποια στημένα να απειλήσει και στο 35′ κατάφερε να σκοράρει με το τέρμα όμως να ακυρώνεται ως οφσαίντ.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στον Αχιλλέα όταν στο 43′ ο Παλάσκας από πλάγια θέση έκανε το πλασέ με τον αντίπαλο κίπερ να διώχνει σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο τώρα οι “κιτρινόμαυροι” ανέβασαν “στροφές” και προσπάθησαν να πετύχουν ακόμη ένα τέρμα ώστε να “καθαρίσουν” την υπόθεση νίκη.

Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους καταγράφηκε στο 50′ όταν το σουτ του Βούλγαρη από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Παλάσκας έκανε το πλασέ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΣΜΟΛΙΚΑΣ--6

Στο 70΄η εκτέλεση φάουλ του Νεμπεγλέρα από τα όρια της περιοχής πέρασε μόλις άουτ.

Ο Σμόλικας “άγγιξε” την ισοφάριση στο 73′ όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουτσουκέρα και κατέληξε άουτ.

Εν τέλει στο 78′ οι παίκτες του κ. Τάκη Παραφέστα κατάφεραν να πάρουν “αέρα” δυο τερμάτων.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΣΜΟΛΙΚΑΣ--7

Ο Καραμπούζης έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Λόλας “έστρωσε” στον Βούλγαρη, αυτός αρχικά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Σμόλικα όμως στο “ριμπάουντ” έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2 – 0.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με τους “Μυρμιδόνες” να παίρνουν την νίκη και πλέον να εστιάζουν στο εντός έδρας ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Δωτιέα Αγιάς.

Η Σύνθεση

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΣΜΟΛΙΚΑΣ--3

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Κουτσουκέρας, Περήφανος, Οικονόμου, Κακαζούκης, Καραμπούζης, Νεμπεγλέρας, Μανιώτης, Νάστας (68΄ Τλούπας), Ρέψης (58′ Λόλας), Βούλγαρης (88′ Πετράκης), Παλάσκας.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΣΜΟΛΙΚΑΣ--2