Να πως να διαλέξετε την σωστή δικηγορική εταιρία

Έχετε έρθει αντιμέτωποι με σοβαρά νομικά θέματα ή δικαστικά προβλήματα; Είναι σημαντικό να ψάξετε για δικηγόρους με εκτεταμένη εμπειρία με δικαστικές διαδικασίες και διαδικασίες εφέσεων. Ξεκινήστε να ψάχνετε νομικές φίρμες στην τοποθεσία σας και θέστε κριτήρια για να βρείτε υψηλά ανταγωνιστικούς δικηγόρους.

Φήμη και εμπειρία

Η φήμη ενός δικηγόρου πρέπει να είναι κύριο μέλημα σας. Ένας δικηγόρος με καλή φήμη σημαίνει ότι έχει και καλή εμπειρία, έχει κερδίσει πολλές υποθέσεις και έχει καλά διαπιστευτήρια. Η πλειοψηφία των πελατών θα διαλέξουν δικηγόρους που έχουν κερδίσει πολύ σημαντικές δικαστικές υποθέσεις. Αυτό είναι συχνά μια ένδειξη για την εμπειρία του δικηγόρου και για την δικτύωσή του στον χώρο.

Φημισμένοι δικηγόροι ειδικεύονται σε διαδικασίες εφέσεων, διαχείριση επενδύσεων, εργοδοτικές ευθύνες και διεκδίκηση ακινήτων.

Για εταιρικούς οργανισμούς και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, η δικηγορική  εταιρεία πρέπει να καταλάβει την φύση της επιχειρήσεως σας πολύ καλά. Οι δικηγόροι πρέπει να είναι ικανοί να δίνουν συμβουλές που θα τις κατανοήσετε και όχι πολύπλοκους νομικούς όρους. Μικρές επιχειρήσεις θα βρουν σε νομικές εταιρίες χαμηλότερου προφίλ την καλύτερη λύση.

Λάβετε υπόψη σας το προϋπολογισμό  και τους πόρους σας

Είναι ουσιαστικό να κοιτάξετε τον προϋπολογισμό σας. Καταξιωμένοι δικηγόροι με εντυπωσιακά portfolio  χρεώνουν εξωπραγματικά ποσά. Η επόμενη επιλογή είναι να βρείτε λιγότερο αναγνωρισμένους δικηγόρους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ικανοί να σας εκπροσωπήσουν.

Προσωπική Συνάντηση

Συναντήστε τους υποψηφίους δικηγόρους σας προσωπικά. Δεν είναι αρκετό να μιλήστε μαζί τους μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.  Μια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο θα σας βοηθήσει να κάνετε μια έξυπνη επιλογή. Αυτός ο τρόπος επίσης θα σας επιτρέψει να μάθετε τον τομέα στον οποίο ειδικεύεται ένας δικηγόρος. Η πλειοψηφία των δικηγορικών εταιριών χρεώνουν με την ώρα. Σιγουρευτείτε ότι το κόστος δεν ξεπερνάει τον προϋπολογισμό σας και κάντε τους γνωστή την οικονομική σας κατάσταση. Δεν είναι δύσκολο να διαπραγματευτείτε μια λογική τιμή με τον δικηγόρο.

Ρωτήστε για μια εκτίμηση κόστους για συγκεκριμένες υπηρεσίες. Αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε αναλυτικά τα κόστη. Ελέγξτε το υπόβαθρο του δικηγόρου. Οι καταξιωμένοι και αξιοσέβαστοι δικηγόροι δεν έχουν αρνητικές καταγραφές και δεν χρησιμοποιούν μη ηθικές τακτικές. Μπορείτε πάντα να συμβουλευτείτε τον Δικηγορικό Σύλλογο.

Για περισσότερες πληροφορίες: Δικηγόροι Διοικητικού Δικαίου