Από μάρτυρας τροχαίου κατηγορούμενος για κακούργημα!

Μια απίστευτη περιπέτεια που διήρκεσε έξι ολόκληρα χρόνια, τελείωσε με ευτυχή κατάληξη για ένα πολίτη που θέλησε να κάνει το χρέος του ως ευσυνείδητος πολίτης, αλλά τελικά κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για κακούργημα.

Το 2008 συνέβη στον κόμβο Ζαφείρη, στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας και ο συγκεκριμένος πολίτης ήταν αυτόπτης μάρτυρας και ιδία τη βούληση έσπευσε να καταθέσει.

Η δίκη έγινε το 2011 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας και ως μάρτυρας κατέθεσε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ένα φορτηγάκι παρέσυρε έναν μοτοσικλετιστή.

Το δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση απεφάνθη ότι ο μάρτυρας έλεγε ψέματα και ζητήθηκε η δίωξη του. Ο άνθρωπος παραπέμφθηκε, τελικά, για κακούργημα, παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας συνέταξε απαλλακτική πρόταση.

Χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας τον αθώωσε καθώς δεν προέκυψε από πουθενά ότι είχε ψευδομαρτυρήσει κι έτσι έληξε η περιπέτεια του, αλλά ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσει την ταλαιπωρία που πέρασε, θέλοντας να κάνει το καθήκον του ως πολίτης.

Πηγή: www.ant1news.gr