Τίμησαν την Δρ. Ελένη Ευθυμιάδου σε διήμερο Υγείας και πρόληψης στα Φάρσαλα

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Φαρσάλων συνέχισε τις δράσεις του, διοργάνωνοντας Διήμερο Πρόληψης και Υγείας στις 18 & 19/03/2017, στο οποίο οι δημότες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα πρόληψης του καρκίνου, καθώς και νέες έρευνες επάνω στην επιστήμη και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν εξετάσεις όπως:

  • Τεστ Παπανικολάου
  • Αιματολογική Εξέταση (PSA) για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη
  • Δειγματοληψίες για την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού από το Όραμα Ελπίδας.

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ-8605

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ-8598

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ-8595

Την Κυριακή η ημερίδα έκλεισε με ομιλητές οι οποίοι ανέλυσαν ιατρικά θέματα πάνω στις ιδιότητες τους. ο κ. Γαλλιόπουλος (χειρουργός ουρολόγος ανδρολόγος) και η κα. Αλεξίου Μαρία (μαιευτήρας γυναικολόγος χειρουργός), ανέπτυξαν θέματα για τον προστάτη, την γυναικολογία τον καρκίνο και την πρόληψη καθώς και του παράγοντες που προκαλούν αυτά τα προβλήματα.

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ-8599

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ-8608

Την εκδήλωση χαιρέτισε η υπεύθυνη Δράσεων Υγείας και Πολιτική εκπρόσωπος του Δήμου στο
Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων κα. Παναγιωτοπούλου, η οποία ευχαρίστησε τους πολίτες που παρευρέθηκαν και όλους εκείνους οι οποίοι δραστηριοποιήθηκαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η ημερίδα.

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ-8578

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ-8616

Στη συνέχεια η κα. Χατζηπέτρου εκπρόσωπος του μη κερδοσκοπικός οργανισμού «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, ανέλυσε ζητήματα που αφορούν τον πρωταρχικό στόχο του Συλλόγου που είναι η λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Επίσης, ανέφερε οτι η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στεγάζεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ». Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» δημιουργήθηκε το 2012 και αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους.

ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-8636

Την ημερίδα έκλεισε η συντοπίτισσα μας κα. Δρ. Ελένη Ευθυμιάδου η οποία είναι επίκουρος καθηγήτρια τμήματος χημείας, ΕΚΠΑ & επισκέπτρια καθηγήτρια του Ινστιτούτου νανοεπιστήμης και νανοτεχνολογίας ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και πρόσφατα βραβεύτηκε σε μια μεγάλη τελετή, της L’Oréal Hellas και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, για την προσφορά στον τομέα της έρευνας κατά του καρκίνου του μαστού και προστάτη καθώς και τις νέες έρευνες και μεθόδους αντιμετώπισης. Όπως ανέφερε στην ομιλία της η ίδια ασχολείται με την έρευνα και την ανάπτυξη φαρμάκων ώστε να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο. Στην συνέχεια ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Μπαμπανίκας βράβευσε την κα. Ευθυμιάδου για το επιστημονικό της έργο επάνω στην επιστήμη.

ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-8628

Την συγκεκριμένη ημερίδα παρακολούθησε πλήθος κόσμου, επισήμων εκπροσώπων και φορέων της περιοχής.

Επίσης όποιος επιθυμούσε μπορούσε να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών με δείγμα σάλιου. Αρκετά ήταν τα αθλητικά σωματεία που ανταποκρίθηκαν από την περιοχή όπως:

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ-8621

1. Αχιλλέας Φαρσάλων
2. Αθλητικός Όμιλος Ναρθακίου
3. Αναγέννηση Φαρσάλων
4. Ατρόμητος Βαμβακους
5. Άρης Διλόφου
6. Αθλητικός Όμιλος Νέου Μοναστήριου
7.  Αθλητικός Όμιλος Ζωοδόχου Πηγής
8. Ενωση Αγίου Γεωργίου
9. Ακαδημία Φαρσάλων

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ-8619

17372980_1022896817855131_908929831_o (1)

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ-

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ--5

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ--3

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ--4

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ--2