Ανοιξιάτικος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις  που από το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς  Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις που από το βράδυ τοπικά θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις που σταδιακά από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι σταδιακά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Από το βράδυ στα βόρεια αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι σταδιακά δυτικοί νοτιοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Από τη νύχτα στα βόρεια αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους 4 με 5 και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 19/03/2017
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα Ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Πηγή: www.ant1news.gr