Oι Πυρήνες της Φωτιάς ανέλαβαν την ευθύνη για το πακέτο στον Σόιμπλε

Με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβαν την ευθύνη για την αποστολή φακέλου με εκρηκτικά στον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τα μέλη της “Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς”.

«Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι, πρόκειται να βγει και σχετική προκήρυξη.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται η συνεργασία των Πυρήνων της Φωτιάς με την οργάνωση F.A.I., ενώ υπάρχει προειδοποίηση για νέες επιθέσεις  σε «δομές αλλά και πρόσωπα του συστήματος εξουσίας» δεκάδων χωρών.

Το δέμα είχε αποσταλεί στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, μέσω ΕΛΤΑ, ενώ στο φάκελο στο όνομα αποστολέα αναγραφόταν το όνομα και τα προσωπικά στοιχεία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη.

«Έπειτα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι το πακέτο περιείχε ένα μείγμα εκρηκτικών υλών, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά στην κατασκευή πυροτεχνημάτων. Ήταν σχεδιασμένο να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς εφόσον ανοιγόταν», δήλωσε χθες εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας. Πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, αφού πρώτα δόθηκε εντολή για την απομάκρυνση του προσωπικού.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με δηλώσεις που έκανε στο Καλημέρα Ελλάδα σημείωσε: 

«Με στοχοποιούν. Γίνεται στοχοποίηση με προφανές μήνυμα: σου βάζουμε τη βόμβα και ξέρουμε πού είναι το γραφείο σου», είπε και τόνισε ότι:

«Οι ιδέες πολεμούνται με ιδέες, όχι με βόμβες», για να συμπληρώσει πως «δυστυχώς στην Ελλάδα ένας συγκεκριμένος χώρος της άκρας αριστεράς δεν το σέβεται».

«Έχουμε δημοκρατία και το βασικότερο σημείο της είναι η ελευθερία του λόγου», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη επειδή τον ενημέρωσε προτού το θέμα δημοσιοποιηθεί.

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το χθεσινό περιστατικό «είναι πολύ κακό για τις ελληνογερμανικές σχέσεις».

Πηγή: www.ant1news.gr