«Ναι» στον ενιαίο κατώτατο μισθό λένε επτά υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Επτά υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τάσσονται υπέρ της δημιουργίας ενός ενιαίου κατώτατου μισθού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μεταξύ αυτών, και ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, με άρθρο που συνυπογράφουν στην εφημερίδα Corriere della Sera.

«Ο κόσμος μας αλλάζει σημαντικά. Ο εθνικισμός εξαπλώνεται. Λαϊκιστικές εντάσεις αναφαίνονται ξανά», σημειώνουν στο άρθρο οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων επτά χωρών μελών της Ε.Ε. -της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας και της Τσεχίας- που θα συναντηθούν την Τετάρτη στο Λονδίνο.κατωτ

«Θέλουμε έναν κατώτερο μισθό σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε., με σεβασμό στις εθνικές πρακτικές και στον ρόλο των κοινωνικών εταίρων σε κάθε χώρα», υπογραμμίζουν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι υπουργοί ζητούν μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, των μισθολογικών ανισοτήτων και εναντίον των αποκλίσεων στο βιοτικό επίπεδο και στην κοινωνική προστασία.

«Είναι καιρός να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωσή μας μια κοινωνική ένωση, με ενισχυμένα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, μια αληθινή ισότητα γυναικών ανδρών, ασφαλείας θέσεις εργασίας και εγγυημένα εισοδήματα», συμπληρώνουν οι επτά υπουργοί.

Πηγή: www.skai.gr