“Καθάρισε” με Παλάσκα και πάει τελικό!

Στην “πρόβα τζενεράλε” πριν τον τελικό της Πέμπτης ο Αχιλλέας Φαρσάλων επιβλήθηκε με σκορ 2 – 0 της Δόξας Βλαχογιαννίου και επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα.

Έτσι οι “Μυρμιδόνες” έφτασαν τους 58 βαθμούς σε 22 αναμετρήσεις παρέμειναν στο +10 από τον δεύτερο Δωτιέα και πάνε με την ψυχολογία στα ύψη στον μεγάλο τελικό της Πέμπτης.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο σεσημασμένος killer Θανάσης Παλάσκας ο οποίος σκόραρε και τα δυο τέρματα για την ομάδα του Τάκη Παραφέστα.

Αχιλλεας - Βλαχογιάννι-7592

Παρά τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο οι “κιτρινόμαυροι” είχαν στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης τον έλεγχο και αν ήταν πιο εύστοχοι στην τελική τους προσπάθεια θα μπορούσαν να σκοράρουν περισσότερα τέρματα.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι όμως ο Κουτσουκέρας σε δυο περιπτώσεις κράτησε το μηδέν για την εστία του Αχιλλέα.

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων στην πρώτη του “επίσκεψη” στα αντίπαλα καρέ κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν στο 22′ ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε το φάουλ από τον χώρο του κέντρου ο Παλάσκας νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.

Αχιλλεας - Βλαχογιάννι-7608

Αυτό το γκολ έδωσε “φτερά” στα πόδια των “κιτρινόμαυρων” οι οποίοι στα επόμενα λεπτά έχασαν δυο σπουδαίες ευκαιρίες να πετύχουν και δεύτερο τέρμα.

Αρχικά στο 24′ ο Μανιώτης πάτησε περιοχή από τα δεξιά έκανε το σουτ ο τερματοφύλακας της Δόξας έδιωξε ο Λόλας πήρε το ριμπάουντ όμως η κεφαλιά του από την μικρή περιοχή πέρασε μόλις άουτ.

Ενώ δύο λεπτά αργότερα και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Νεμπεγλέρα από τα δεξιά, ο Παλάσκας έκανε καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής όμως οι αμυντικοί της Δόξας έδιωξαν πάνω στην γραμμή.

Αχιλλεας - Βλαχογιάννι-7611

Οι φιλοξενούμενοι έπειτα από αυτό το πεντάλεπτο κυριαρχίας του Αχιλλέα πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 32′ έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους όταν ο Τόλιος με σουτ μέσα από την περιοχή σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Κουτσουκέρα.

Ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης δοκίμασε να νικήσει τον Κουτσουκέρα με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο τερματοφύλακας του Αχιλλέα πετάχτηκε στο “παραθυράκι” και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο τώρα οι “Μυρμιδόνες” πίεσαν από την αρχή και στο 50′ έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία όταν ο Περήφανος έκανε την σέντρα από τα δεξιά ο Παλάσκας έπιασε την κεφαλιά όμως οι αμυντικοί της Δόξας έδιωξαν και πάλι πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Πέντε λεπτά αργότερα οι παίκτες του Τάκη Παραφέστα έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους όταν ο Νεμπεγλέρας έσπασε εκπληκτικά στον Παλάσκα με τον επιθετικό του Αχιλλέα να αστοχεί από πολύ πλεονεκτική θέση.

Ενώ στο 60′ ο Κουμπούρας έκανε το δυνατό σουτ από τα αριστερά της περιοχής με τον Χάμο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο ίδιος παίκτης στο 70′ είδε την προσπάθειά του με κεφαλιά να περνάει μόλις άουτ.

Εν τέλει στο 85′ ο Ρέψης έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου έκανε όμορφη κάθετη στον Παλάσκα αυτός αρχικά νικήθηκε από τον Χαμό όμως στην επαναφορά πήρε το ριμπάουντ και με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το δεύτερο τέρμα τόσο του Αχιλλέα όσο και το δικό του.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι με τους “Μυρμιδόνες” να πανηγυρίζουν ακόμη ένα “τρίποντο” σε έναν βαρύ και κακό ελέω της συνεχής βροχόπτωσης αγωνιστικό χώρο.

Αχιλλεας - Βλαχογιάννι-7596

Οι Συνθέσεις

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Κουτσουκέρας, Περήφανος, Οικονόμου, Κουμπούρας, Κακαζούκης, Νεμπεγλέρας, Μανιώτης, Τλούπας (60′ Κοντοβάς), Λόλας (78′ Ρέψης), Βούλγαρης (75′ Νάστας), Παλάσκας.

Δόξα Βλαχογιαννίου (Νίκος Φακίτσας): Νασίου (3′ λ.τ. Χάμος), Βάλλας, Αλεξίου, Σουφχάρας, Ιωαννίδης, Αθανασούλης, Γεωργατζιάς (75′ Σαπουνάς Ν.), Κοντοθανάσης Βρ., Ζηρδέλης, Κοντοθανάσης Δ., Τόλιος (80′ Λάκης).

Διαιτητική Τριπλέτα
Τσιτσανούδης, Μάνος, Ραμάι.