Αν μπουν σε ρύθμιση, παίρνουν σύνταξη όσοι χρωστούν στον ΟΓΑ

Δυνατότητα για να πάρει σύνταξη έχει ακόμη και κάποιος ο οποίος χρωστά στον ΟΓΑ, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι θα καλύψει τη διαφορά για το όριο ρύθμισης.

Τη διευκρίνιση αυτή έδωσε από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρες  ερωτήσεις των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , Εύης Χριστοφιλοπούλου και Βασίλη Κεγκέρογλου.

Η κ.Χριστοφιλοπούλου εξήγησε πως υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι , οι οποίοι πλήρωναν εισφορές για πολλά χρόνια, αλλά λόγω της κρίσης σταμάτησαν να δίνουν και έκλεισαν τα μαγαζιά τους, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι χωρίς σύνταξη ή και ανασφάλιστοι, ενώ είναι σε ηλικία συνταξιοδότησης.  Κάλεσε δε τον υφυπουργό να δει αν θα υπάρξουν αναλογικές συντάξεις, για όσους βρέθηκαν σε αυτή τη δυσχερή θέση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα των αγροτικών συντάξεων, καθώς πολλοί δεν μπορούν να μπουν σε διαδικασία συνταξιοδότησης γιατί χρωστούν στον ΟΓΑ.

Ο κ.Πετρόπουλος  εξήγησε πως υπάρχει δυνατότητα για όλους όσους χρωστούν να πάρουν σύνταξη, εφόσον , όμως πληρώσουν τη διαφορά για τη ρύθμιση.  Συγκεκριμένα, αν  χρωστά κάποιος και δεν παίρνει σύνταξη τότε εφόσον είναι στον ΟΓΑ και το όριο για να μπει σε ρύθμιση είναι 4.000 ευρώ,  πρέπει να το καλύψει.

Αν δηλαδή ένας αγρότης χρωστά ασφαλιστική εισφορά 6.000 ευρώ στον ΟΓΑ μπορεί να πληρώσει τα 2.000 ευρώ, να μπει στη ρύθμιση για να μπορεί να λάβει τη σύνταξη και να αποπληρώνει σιγά – σιγά τις οφειλές  από τη σύνταξη που θα πάρει.  Επιπλέον, τα αναδρομικά για τη σύνταξη μπορούν να βοηθήσουν , προς αυτήν την κατεύθυνση τον ασφαλισμένο, να αποπληρώσει πιο γρήγορα τις οφειλές του.

Πηγή: www.ypaithros.gr