Την ανατροπή του αιώνα πέτυχε η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα έκανε αυτό που έμοιαζε απίθανο. Την ανατροπή του αιώνα στο Champions League. Ενώ είχε χάσει με 0-4 στο Παρίσι στον πρώτο αγώνα της φάσης των “16” της διοργάνωσης, διέλυσε με 6-1 τους Παριζιάνους στο “Καμπ Νόου” και πέτυχε αυτό που δεν είχε καταφέρει καμία άλλη ομάδα στην ιστορία του θεσμού. Να προκριθεί έχοντας χάσει με το συγκεκριμένο σκορ. Σε ένα ματς που έσπασε καρδιές, καθώς μετά το 1-3 από τον Καβάνι στο 62΄ όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, για τη Μπαρτσελόνα τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Ο κόσμος, οι παίκτες και όλος ο πάγκος της Μπαρτσελόνα πίστεψαν στο θαύμα από το ξεκίνημα του αγώνα και δικαιώθηκαν, πάνω από όλους ο Λουίς Ενρίκε, που μετά το βαρύ σκορ της πρώτης αναμέτρησης είχε χαρακτηριστεί λίγο πολύ “άχρηστος” από τα ΜΜΕ της χώρας και απόψε φρόντισε να πάρει την εκδίκησή του.

Το… πάρτι για τους Καταλανούς ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Από το τραγικό λάθος του Τραπ, αλλά και του Βεράτι που δεν απομάκρυνε, η Μπαρτσελόνα πήρε από νωρίς το προβάδισμα με την κεφαλιά του Σουάρες (3΄) και το γήπεδο… πήρε φωτιά! Το γρήγορο γκολ και η ώθηση που πήραν οι γηπεδούχοι από τον κόσμο δεν τρόμαξαν την Παρί, η οποία έμεινε απόλυτα προσηλωμένη στο αμυντικό της πλάνα και η άριστη τακτικά ομάδα του Ουνάι Έμερι δεν επέτρεψε στην “Μπάρτσα” να κάνει ούτε… υποψία ευκαιρίας μέχρι το 40΄.

Ενώ φαινόταν ότι το 1-0 δεν θα άλλαζε στο πρώτο 45λεπτο, πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Τραπ στην προσπάθειά του να απομακρύνει μετά το τακουνάκι του Ινιέστα έστειλε τη μπάλα πάνω στον Κουρζαβά και με το αυτογκόλ έγινε το 2-0 για τους Καταλανούς.

Όπως ακριβώς και στο ξεκίνημα του αγώνα, έτσι και στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα με το “καλησπέρα” έκανε το 3-0 μέσα σε αποθέωση. Ο Μουνιέ έχασε το βηματισμό του κι ανέτρεψε τον Νεϊμάρ, με τον Αϊτεκίν να δείχνει αρχικά άουτ και με την υπόδειξη του επιπρόσθετου, πέναλτι. Ο Μέσι στο 50΄ με το 11ο του γκολ σε 7 αγώνες στη διοργάνωση έφερε την ομάδα του μία ανάσα από την ισοφάριση του εις βάρος της σκορ στο “Παρκ ντε Πρενς”.

ΠΑΡΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Τα πάντα έδειχναν να τελειώνουν στο 62΄. Ο Καβάνι με έναν “κεραυνό” έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν (3-1) κι από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τη Μπαρτσελόνα.

Δύο λεπτά πριν το φινάλε, όμως, ο Νεϊμάρ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 4-1, ενώ στο 90΄ ο Βραζιλιάνος ευστόχησε σε δεύτερο (αμφισβητούμενο) πέναλτι και το ματς έγινε… ροντέο. Στο 94΄ η “χρυσή αλλαγή” του Ενρίκε, ο Σέρχι Ρομπέρτο με κεφαλιά έκανε το 6-1 κι έστειλε στον… έβδομο ουρανό όλο το γήπεδο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν: Ράκιτιτς (84΄ Αντρέ Γκόμες), Πικέ, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ, Ραφίνια (76΄ Σέρχι Ρομπέρτο), Μασεράνο, Ουμτιτί.

Παρί Σεν Ζερμέν: Τραπ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Βεράτι, Λούκας (55΄ Ντι Μαρία), Καβάνι, Μουνιέ, Ματουϊντί, Κουρζάβα, Ντράξλερ (75΄ Οριέ), Ραμπιό.

Πηγή: www.ant1news.gr