Πούλαγε ανύπαρκτες μετοχές εταιρείας και απέσπασε 770.000 ευρώ

Με «δέλεαρ» την υψηλή και άμεση κερδοφορία, μέσω αγοράς μετοχών από εταιρεία με έδρα την Κύπρο, που εμφανιζόταν ως εξαγωγέας φυσικού μεταλλικού νερού στην Ινδία, ανυποψίαστοι επενδυτές φαίνεται ότι έπεσαν θύματα απάτης, χάνοντας οικονομίες, το ύψος των οποίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 770.000 ευρώ.

Ως «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης, φέρεται -σύμφωνα με την Αστυνομία- 50χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Προηγήθηκε έρευνα του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ο 50χρονος εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης της εταιρείας και υποσχόταν μεγάλο και άμεσο οικονομικό κέρδος στους υποψήφιους επενδυτές σε περίπτωση που αυτοί αγόραζαν μετοχές της εταιρείας του. Ο ίδιος φέρεται να χρησιμοποιούσε διάφορα προσχήματα, όπως γνωριμίες με ισχυρά πρόσωπα στην Ινδία και σύναψη συμβάσεων με άλλες εταιρείες, επιτυχημένες και αναγνωρισμένες στον χώρο. Η δικογραφία περιλαμβάνει το διάστημα από τα τέλη του 2010 έως τον Οκτώβριο του 2015, αριθμεί συνολικά 17 θύματα, ενώ το ύψος της απάτης προσεγγίζει τις 771.706 ευρώ.

«Για να γίνει πιο πειστικός έδινε ως αντάλλαγμα μία υπεύθυνη δήλωση, από την οποία προέκυπτε η υποχρέωση μεταβίβασης μετοχών της εταιρείας του, πλην όμως αυτή τελούσε σε αναστολής διαπραγμάτευσης, καθώς δεν υπήρχε επιχειρηματική δραστηριότητα της συγκεκριμένης επιχείρησης» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε για τα περαιτέρω στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: imerisia.gr