Ένταση και επεισόδια στη συγκέντρωση των αγροτών έξω από το ΥΠΑΑΤ

Εξαγριωμένοι είναι οι αγρότες που βρίσκονται έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίοι εμποδίζονται από αστυνομικές δυνάμεις να μπουν στο υπουργείο.

Οι αγρότες ζητούν από την Αστυνομία να περάσει αντιπροσωπεία τους, για να παραδώσει ψήφισμα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί, βρίσκεται στην Ορεστιάδα.

Πλήθος αγροτών επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις και στις κλούβες των ΜΑΤ που έχουν αποκλείσει τη δίοδο στο υπουργείο. Με κάδους απορριμμάτων και τις κατσούνες στα  χέρια πλησιάζουν τις κλούβες, ενώ οι αστυνομικοί απαντούν με χρήση χημικών.

Τα επεισόδια έφτασαν μέχρι και την οδό Μάρνης και η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε πέντε προσαγωγές.

Νωρίτερα, κατά την άφιξη των αγροτών στην πλατεία Βάθη, είχε υπάρξει κι άλλος γύρος επεισοδίων, με πέτρες και κατσούνες από πλευράς αγροτών και  χημικά, από πλευράς αστυνομικών.

Να σημειωθεί ότι, λόγω του συλλαλητηρίου, έκλεισαν όλοι οι δρόμοι που βρίσκονται γύρω από την πλατεία Βάθη.

Παράλληλα, οι οδοί Αχαρνών και Λιοσίων έχουν κλείσει από το ύψος της Ηπείρου.

Οι αγρότες που έφτασαν, κατά κύριο λόγο, από την Κρήτη σήμερα τα ξημερώματα ζητούν από την Κυβέρνηση τη λήψη μέτρων για τη στήριξη του αγροτικού τομέα.

Το φορολογικό, το ασφαλιστικό αλλά και οι τιμές των αγροτικών προϊόντων με το κόστος παραγωγής είναι στο επίκεντρο των αιτημάτων του αγροτικού συλλαλητηρίου.

Μαζί με τους αγρότες από την Κρήτη έχουν φτάσει και εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήμων και φορέων προκειμένου να στηρίξουν την κινητοποίηση των αγροτών και να συμπαρασταθούν στα αιτήματα τους.

Στην κινητοποίηση λαμβάνουν μέρος και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών αλλά και αγρότες τόσο από την Πελοπόννησο όσο και από περιοχές της Μακεδονίας.

Δήλωση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, σχετικά με τα επεισόδια έξω από το ΥπΑΑΤ

Τις τελευταίες ώρες έχουμε το θλιβερό φαινόμενο να σημειώνονται επιθέσεις με ξύλα και πέτρες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τη συγκέντρωση αγροτών από την Κρήτη.

Παρότι δεν υπήρξε κανένα αίτημα για συνάντηση μέχρι την ώρα της συγκέντρωσης, θεώρησα ο ίδιος σκόπιμο να βρίσκομαι στο Υπουργείο για ενδεχόμενο αίτημα.

Πράγματι, δε, όταν υποβλήθηκε, ανταποκριθήκαμε και δεχτήκαμε να συναντηθούμε με αντιπροσωπεία τους.

Δε θα ήταν ποτέ όμως δυνατόν να επιτρέψουμε ή ακόμα και να διευκολύνουμε την κατάληψη του Υπουργείου από ακραία στοιχεία, τα οποία και πέρυσι χωρίς καμία αφορμή προέβησαν σε καταστροφές και βανδαλισμούς που διακύβευσαν ακόμα και τη σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων.

Οι πόρτες του Υπουργείου είναι πάντα ανοιχτές. Σε καθημερινή βάση υπάρχουν συναντήσεις του Υπουργού και της υπόλοιπης πολιτικής ηγεσίας με εκπροσώπους των αγροτών από όλη την Ελλάδα και βεβαίως και από την Κρήτη.

Άλλο όμως ο διάλογος τον οποίο επιδιώκουμε και υπηρετούμε και άλλο ο τραμπουκισμός. Τέτοιες συμπεριφορές δεν αντιπροσωπεύουν το αγροτικό κίνημα, αντίθετα το συκοφαντούν και το υπονομεύουν.