Μήνυμα για την ημέρα της γυναίκας

Η 8 Μάρτη είναι η παγκόσμια ημέρα του εορτασμού της γυναίκας. Μια ημέρα αφιερωμένη στην προσωπικότητα και στους αγώνες της.

Η « Ημέρα της γυναίκας» αποτελεί τιμή στους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας, ως: συζύγου, μάνας, εργαζόμενης, ενεργού μέλους της κοινωνίας μας αλλά και της προσφοράς της στον θεσμό της οικογένειας.

Η ημέρα αυτή είναι επέτειος-σύμβολο, των αγώνων, των θυσιών αλλά και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου.

Όσα κατακτιούνται με τους γυναικείους αγώνες δεν αφορούν αποκλειστικά τις γυναίκες και το  προσωπικό τους όφελος  αλλά μεταλαμπαδεύονται σε όλη την οικογένεια και μας αφορούν όλους.

Παρά τα τεράστια βήματα που έχουν γίνει ο αγώνας των γυναικών παραμένει πιο επίκαιρος από ποτέ.

Δεν έχει χάσει το μεγάλο ιδεολογικό και πολιτικό του νόημα για την εξάλειψη των φαινομένων του φυλετικού ρατσισμού και της κακοποίησης.

Χρονικά ο εορτασμός της ημέρας της γυναίκας , στην αρχή της Άνοιξης, συμβολίζει στο πρόσωπό της την πηγή της δημιουργίας , της ζωής και της ευφορίας.

Είμαστε ως εκφραστές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμπαραστάτες στην γυναίκα που αγωνίζεται καθημερινά, την γυναίκα που διεκδικεί και κατακτά ρόλο πρωταγωνιστικό.

Γιατί αυτός της αξίζει.

Ας υιοθετήσουμε λοιπόν όλοι το διαχρονικό και επίκαιρο σύνθημα του πρώτου τυπικά εορτασμού της ημέρας της γυναίκας που έγινε στις 8-3-1909 από τις εργάτριες της Νέα Υόρκης, οι οποίες φώναζαν ΨΩΜΙ και ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ (breads and roses).

Γιατί αυτό αξίζει στις γυναίκες.

Η πρόεδρος  ΔΗ.ΚΕ.ΦΑ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ