Ερχεται έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Τριήμερο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού από αύριο και για τα επόμενα τρία 24ωρα.

Στη Θεσσαλία και κατ’ επέκταση στα Φάρσαλα οι βροχοπτώσεις θα ξεκινήσουν από το βράδυ της Tρίτης θα συνεχιστούν την TΤετάρτη κατά τόπους τοπικά ενώ την Πέμπτη θα κορυφωθεί η κακοκαιρία με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Την Παρασκευή τα έντονα καιρικά φαινόμενα εξασθενούν και το Σαββατοκύριακο αναμένεται εκ νέου ανοιξιάτικος καιρός.

Ο χειμώνας φαίνεται πως ακόμα δεν μας έχει αποχαιρετήσει!

Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα την Τρίτη και την Τετάρτη όπου σε πολλές περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες ενώ αναμένεται και πτώση της θερμοκρασίας.

Παράλληλα, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν και τη μεταφορά σκόνης.

Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί σταδιακά από την Παρασκευή.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Για σήμερα στα δυτικά τα βόρεια και πιθανόν το ανατολικό αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα. κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα. κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 17 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, την Δυτική Στερεά και την Δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. το βράδυ τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 ως 18 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα βόρεια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τρίτη 07/03/2017 προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υποκλοπή χωρά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.