Πολιτικός σάλος για το “πάρτι” με τα δάνεια της Attica Bank

Πολιτικός σάλος έχει ξεσπάσει από τις αποκαλύψεις για την σωρεία χαριστικών διευκολύνσεων σε δάνεια, με επιτόκια κάτω του κόστους, που περιλαμβάνονται στην μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδας για τα πεπραγμένα στην ATTICA BANK, η οποία κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, από το οποίο εκτός των άλλων προκύπτει ότι εταιρείες της οικογένειας Καλογρίτσα πήραν μόνο το 2015 συνολικά 39 δάνεια, προκάλεσε την επίθεση της ΝΔ προς την Κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, με τίτλο «το “τρίγωνο της διαπλοκής” που έστησαν  οι κ. Τσίπρας, Παππάς και Σπίρτζης, αποκαλύφθηκε» αναφέρεται «οι μάσκες έπεσαν. Η Τράπεζα Αττικής, ο διαγωνισμός – παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες και η κατάτμηση δημοσίων έργων που καταλήγουν στον εκλεκτό εργολάβο του Μεγάρου Μαξίμου, αποτελούν το “τρίγωνο της διαπλοκής” που έχτισε η Κυβέρνηση. Από καιρό είχαμε καταγγείλει τη μεθόδευση που σήμερα αποκαλύπτεται από τη μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος. Η ώρα της αλήθειας για τους κ. Τσίπρα, Παππά και Σπίρτζη έφτασε. Κανείς δεν ξεχνά τα δανεικά βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα και τα προνομιακά δάνεια που χορήγησε στις εταιρίες του η Τράπεζα Αττικής. Με τελικό στόχο να μπορέσει ο κ. Παππάς να στήσει το δικό του μιντιακό σύστημα και ο κ. Σπίρτζης να του αναθέτει τη μια εργολαβία μετά την άλλη. Και όλα αυτά με τη στήριξη του πρωθυπουργού. Τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη  που θα εξετάσει όλες τις σκοτεινές πτυχές αυτού του πρωτοφανούς  πολιτικού – οικονομικού σκανδάλου».

Για την επίθεση στο Μαξίμου και προσωπικά, μεταξύ άλλων στον Πρωθυπουργό, απάντηση στην ΝΔ έδωσε η Κουμουνδούρου.

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται «το χρεοκοπημένο σύστημα επικοινωνίας της ΝΔ ξαναχτύπησε και όχι τυχαία στις Απόκριες. Ο χρεοκοπημένος ΔΟΛ του κ. Ψυχάρη κερνάει και η χρεοκοπημένη – και όχι μόνο οικονομικά – ΝΔ του κ. Μητσοτάκη πίνει… H Δικαιοσύνη, πρέπει να αποφανθεί τόσο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, όσο και για όλες τις υποθέσεις με τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ που εμπεριέχονται στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής. Και τότε τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της ΝΔ θα σβήσουν και θα καταρρεύσει και το τελευταίο καταφύγιο του κ. Μητσοτάκη, ότι δηλαδή δήθεν είμαστε όλοι ίδιοι. Επειδή όμως πλησιάζουμε στο κλείσιμο του Τριωδίου και ως είθισται τον βασιλιά Καρνάβαλο στο τέλος τον καίνε, καλό θα είναι ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το γραφείο Τύπου της ΝΔ και επιτέλους να απαντήσει: – Ποιος πολίτης μπορεί να εξασφαλίσει ρύθμιση δανείου “μπαλόνι”, όπως ο ίδιος για το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, για το οποίο δεν είχε δώσει για έντεκα χρόνια ούτε ένα ευρώ μέχρι να αποκαλυφθεί από την Εξεταστική Επιτροπή; – Πού πήγαν τα χρήματα των δανείων του Κήρυκα Χανίων; – Θα δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες της συζύγου του, όπως τον έχει καλέσει επανειλημμένα ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ και ως οφείλει εκ του νόμου ή θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα μήπως και ξεχαστεί το σπίτι του Βολταίρου και οι  επιχειρηματικές δραστηριότητες με τον κ. Παπασταύρου; Εφόσον είναι όλα τόσο καθαρά, όπως διατείνεται πότε διά αντιπροσώπων και ποτέ ο ίδιος, γιατί το αποφεύγει; Έχει άραγε κάτι να κρύψει;».

Σε δήλωση του στον ΑΝΤ1, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος επεσήμανε «είναι πια στα χέρια της Δικαιοσύνης. Θα δούμε λοιπόν τι η Δικαιοσύνη θα εντοπίσει. Και εκείνο που από τώρα μπορούμε να δούμε είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος».

Ποτάμι: το πάρτι της νέας διαπλοκής, που είναι ακριβώς ίδια με την παλιά

Σε ανακοίνωση του Ποταμιού αναφέρεται, «το πάρτι στην Τράπεζα Αττικής που αποκαλύπτει “Το Βήμα”, με ευνοημένους επιχειρηματίες κολλητούς της κυβέρνησης που πήραν δεκάδες εκατομμύρια δάνεια το 2015, αποδεικνύει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο το νέο σύστημα διαπλοκής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει αποδείξει ότι παρά τις κυβερνητικές πιέσεις και τις προσπάθειες χειραγώγησής της, προσπαθεί να λειτουργεί ανεξάρτητα. Είμαστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα κάνει και τώρα, ώστε μετά τη μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, να έρθουν στην επιφάνεια όλες οι υπόγειες διαδρομές των μηχανισμών του νέου συστήματος εξουσίας, που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους παλιούς».

Πηγή: www.ant1news.gr