Από το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων, εγκρίθηκαν τα παρακάτω ψηφίσματα

Από το Δημοτικό Συμβούλιο, εγκρίθηκαν ομόφωνα τα παρακάτω ψηφίσματα:

Ψήφισμα Μπλόκου Αγροτών Φαρσάλων

Όπως όλοι οι αγρότες της Ελλάδας, έτσι και εμείς, οι αγρότες της επαρχίας Φαρσάλων βρισκόμαστε για άλλη μια χρονιά στους δρόμους, ως αποτέλεσμα της δεινής θέσης που έχουμε περιέλθει, λόγω των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Εμείς, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, σας ενημερώνουμε, ότι η ασχολία μας με τη γη δεν είναι απλώς ασύμφορη, αλλά μη βιώσιμη. Σας καταθέτουμε το φόβο μας, ότι δεν υπάρχει ελληνική παραγωγή προϊόντων, όχι για εξαγωγές, αλλά ούτε για το τραπέζι των πολιτών της χώρας μας. Τα προβλήματα, για τα οποία καλούμε την κυβέρνηση να δώσει λύση είναι τα εξής: Το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής.

Ψήφισμα Δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Καλεί τη δημοτική αρχή του Δήμου Φαρσάλων και τις υπόλοιπες παρατάξεις να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στην μικρομεσαία αγροτιά. Να μην επιτρέψουμε να περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης, εκπροσώπων της αστικής τάξης και των  αστικών ΜΜΕ, να βγάλουν λάδι τις βάρβαρες πολιτικές, που καταστρέφουν τους μικρομεσαίου αγρότες, κτηνοτρόφους και εργαζόμενους συνολικά.

Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς, όπως αυτός εκφράζεται μέσω των τα αιτημάτων από το Μπλόκο των Φαρσάλων, το Μπλόκο της Νίκαιας και τα λοιπά Μπλόκα της χώρας, είναι και δικός μας αγώνας, γιατί, όπως χτυπιούνται οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι από την φοροληστεία, τον αντιασφαλιστικό νόμο, την αύξηση του κόστους παραγωγής, τη μείωση του εισοδήματος, την καταλήστευση από τους μεγαλέμπορους, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες, την καταστροφική Κ.Α.Π. της Ε.Ε., έτσι χτυπιέται και όλη η εργατική τάξη από την καπιταλιστική κρίση και τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε. 2005-2020 που εφαρμόζει, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

Μόνο με τις συμμαχίες μας και τον κοινό αγώνα μας, μπορούμε να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης – Ε.Ε. –μεγάλου κεφαλαίου να στηρίξουμε τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροκτηνοτρόφων, να δυναμώσουμε τη φωνή διαμαρτυρίας, να στηρίξουμε τα αγροτικά μπλόκα, και να ορθώσουμε το δικό μας μπλόκο, την κοινή απάντηση του λαού.