Στοίχημα: Προβάδισμα η ΑΕΚ στο ντέρμπι

Κυριακή (19/02) σήμερα και το κουπόνι μας είναι γεμάτο, με αποτέλεσμα να μας προσφέρει τη δυνατότητα να καταλήξουμε σε έξυπνες επιλογές για στοίχημα. Τέσσερις στον αριθμό οι ποδοσφαιρικές μας προτάσεις, οι οποίες μας… έρχονται από το ντέρμπι της ΑΕΚ με την Ολυμπιακό, από Α’ Γαλλίας, Α’ Πορτογαλίας και Κύπελλο Αγγλίας. Φυσικά, δε λείπει και η πρόταση από το μπασκετικό “μενού”.

Με τη δύναμη του ΟΑΚΑ η “Ένωση”

Ξεκινάμε από τα… δικά μας, επιλέγοντας τον ΆσσοDraw No Bet της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού σε απόδοση 1.93 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Πεντάδα εξαιρετικά κρίσιμων και απαιτητικών αναμετρήσεων ξεκινά σήμερα για την ΑΕΚ, που παίζει υπό πίεση. Το 2-2 της περασμένης Δευτέρας με τον Ηρακλή επανέφερε τον προβληματισμό στις τάξεις της «ένωσης», η οποία παραμένει εκτός των θέσεων πλέι οφ, στο -3 απ’ την Ξάνθη, στο -5 απ’ τον Παναθηναϊκό, στο -6 απ’ τον ΠΑΟΚ και στο -8 απ’ τον Πανιώνιο! «Δεν χρειάζεται να πω πολλά πράγματα. Όλοι ξέρουμε και πόσο σημαντικό είναι αυτό το ματς και τι πρέπει να κάνουμε», τόνισε μεσοβδόμαδα ο Χιμένεθ στους παίκτες του. Με «τσαλακωμένο» το ηθικό έρχεται ο Ολυμπιακός στο σημερινό ντέρμπι με την ΑΕΚ, καθώς την Πέμπτη πραγματοποίησε μια μάλλον «άνοστη» εμφάνιση στο πρώτο ματς με την Οσμανλίσπορ. Λίγα πράγματα επιθετικά για τους ερυθρόλευκους, που σπατάλησαν όλο το πρώτο ημίχρονο με φλυαρίες, ανέβασαν κάπως στροφές στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά δε βρήκαν επιθετικές λύσεις. Πάντως, το 0-0 δεν είναι κακό αποτέλεσμα, καθώς ένα γκολ εκτός έδρας θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ των Πειραιωτών. Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός έρχεται απ’ το εντός έδρας 2-0 επί της Λάρισας. Δίνουμε προβάδισμα στην ΑΕΚ.

Στήριγμα η Μπορντό

Μετακινούμαστε στην Α’ Γαλλίας, όπου πηγαίνουμε με τον Άσσο της Μπορντό επί της Γκινγκάμπ σε απόδοση 1.95. Δεν μπορούσε να περιμένει κάτι περισσότερο η Μπορντό στο εντός έδρας ντέρμπι με την Παρί Σεν Ζερμέν. Παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών, ανήμπορη να ακολουθήσει το ρυθμό του αντιπάλου και έτσι επέστρεψε στις ήττες με αναμενόμενο τρόπο. Βρέθηκε να χάνει από πολύ νωρίς (6’), κάτι που άλλαξε τα πλάνα του Γκουβερνέ, το 0-2 στο 40’ και το 0-3 στο 47’ τελείωσαν το παιχνίδι από πολύ νωρίς. Ήταν η πρώτη ήττα έπειτα από έξι αγωνιστικές για τους Γιρονδίνους, τους άφησε στους 36 πόντους και την 8η θέση, στο -3 απ’ την πεντάδα. Με απογοητευτικό τρόπο κυλούσε το 2017 για την Γκινγκάμπ, που χρειαζόταν μια μεγάλη εμφάνιση για να αλλάξει το κλίμα. Τα κατάφερε την περασμένη εβδομάδα εναντίον της Λυών (2-1 το τελικό σκορ), σε παιχνίδι που μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς (10’), αλλά έφτασε στην ανατροπή μέχρι το 34’! Διαχειρίστηκε σωστά το δεύτερο μέρος, δεν κινδύνευσε όσο θα περίμενε κανείς και εντέλει πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη, την πρώτη μέσα στο νέο έτος, δηλαδή έξι αγωνιστικές «ανομβρίας» (0-2-4). Ανέβηκε στην 8η θέση με 34 βαθμούς, στο -2 απ’ τη σημερινή της αντίπαλο, στοιχείο που κάνει το ματς ακόμη πιο κρίσιμο. Θα το πάρει το ματς η Μπορντό.

Καλύτερη η Γκιμαράες

Η τρίτη σημερινή μας πρόταση είναι το Διπλό DrawNo Bet της Γκιμαράες επί της Μπελενένσες σε απόδοση 1.94. Αφού δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Σετούμπαλ (2-1 εντός έδρας) στις 22 Ιανουαρίου η Μπελενένσες επικράτησε της Μποαβίστα (1-0 εκτός έδρας), ενώ στη συνέχεια μοιράστηκε από ένα βαθμό με τις Τοντέλα (0-0 εντός έδρας) και Νασιονάλ (1-1 εκτός έδρας). Χωρίς νίκη παραμένει η Γκιμαράες στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, στις οποίες σημείωσε μία ισοπαλία και δύο ήττες. Αφού επικράτησε εκτός έδρας με 2-1 της Μπράγκα στις 22 Ιανουαρίου το συγκρότημα του Πέντρο Μάρτινς μοιράστηκε από ένα βαθμό με τη Μαρίτιμο (0-0 εντός έδρας), ενώ στη συνέχεια δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Πάκος Φερέιρα (2-0 εκτός έδρας) και Πόρτο (2-0 εντός έδρας). Οι φιλοξενούμενοι μετρούν μόνο μία ήττα στα πέντε τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος (3-1-1) και τους δίνουμε πολλές… τύχες για ένα θετικό αποτέλεσμα.

“Σκληρό καρύδι” η Φούλαμ

Ολοκληρώνουμε τις ποδοσφαιρικές μας προτάσεις με το 1Χ της Φούλαμ επί της Τότεναμ (απόδοση 1.96) στη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους “16” του Κυπέλλου Αγγλίας. Σημειώνουμε ότι το παιχνίδι είναι νοκ-άουτ, όμως σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί δεύτερο ματς στην έδρα των “σπιρουνιών”. Μετά την εκτός έδρας ήττα με 1-0 που γνώρισε από την Μπέρμιγχαμ στις 4 του μηνός η Φούλαμ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Γουίγκαν (3-2 εντός έδρας) και Νότιγχαμ Φόρεστ (3-2 εντός έδρας) για το πρωτάθλημα. Στις τέσσερις τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις που έδωσε το συγκρότημα του Γιοκάνοβιτς σε όλες τις διοργανώσεις, πανηγύρισε ισάριθμες νίκες. Με σκυμμένο κεφάλι επέστρεψε από το Βέλγιο και την έδρα της Γάνδης η Τότεναμ, καθώς μεσοβδόμαδα γνώρισε την ήττα με 1-0 για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Πέρμπετ στο 59’. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί ήττα για τους Λονδρέζους, αφού είχε προηγηθεί αυτή από τη Λίβερπουλ (2-0 εκτός έδρας) για το πρωτάθλημα την προηγούμενη βδομάδα. Η τελευταία φορά που το συγκρότημα του Ποκετίνο κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη χρονολογείται στις 4 του μηνός κόντρα στη Μίντλεσμπρο (1-0 εντός έδρας).

Over στη Ρωσία

Όσον αφορά το μπασκετικό κουπόνι, η επιλογή μας είναι το Over 177,5 πόντοι στην αναμέτρηση της Νίζνι Νόβγκοροντ με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης για τη VTB League (απόδοση 1.83). Η Νίζνι διατηρεί ρεκόρ 5-11 στην VTB μετά την ήττα 98-112 που υπέστη την περασμένη Πέμπτη από την Ούνιξ ενώ η Ζενίτ έκανε τρομερή εμφάνιση, νίκησε άνετα 90-77 την ΤΣΣΚΑ και είναι μόνη τρίτη με ρεκόρ 13-3. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές ήδη φέτος και στα δύο πρώτα παρουσίασαν εκπληκτικό θέαμα με τη νίκη της Νίζνι με 113-105 για την πρώτη αγωνιστική του ΤΟΡ-16 του Eurocup, τη νίκη της Ζενίτ με 101-88 για τον πρώτο γύρο της VTB και στο τρίτο, για το Eurocup ξανά, η Ζενίτ συνέτριψε την αντίπαλό της με 90-66 αν και το πρώτο ημίχρονο είχε σκορ 49-47. Η Νίζνι διαθέτει την χειρότερη άμυνα της VTB δεχόμενη 92.8 πόντους ανά αγώνα ενώ η επίθεσή της είναι εξαιρετική με 89.5 πόντους ανά αγώνα, νούμερο που γίνεται 95.2 όταν παίζει εντός. Η Ζενίτ διαθέτει την δεύτερη καλύτερη επίθεση της VTB με 90.1 πόντους ανά αγώνα ενώ η άμυνά της δεν είναι και η καλύτερη δεχόμενη 80.2 πόντους ανά αγώνα. Είναι πολύ απίθανο να ξανασυμβεί αυτό που συνέβη στο 90-66 του Eurocup δηλαδή η Νίζνι να σκοράρει  19 πόντους σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, πρώτον επειδή τώρα παίζει εντός και δεύτερον επειδή τώρα έχει στόχο ενώ στο Eurocup ήταν ήδη αποκλεισμένη και αδιάφορη. Η Ζενίτ έχει την ικανότητα να σκοράρει πάλι πάνω από 90 με μεγάλη άνεση αφού τα κατάφερε και απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, όσο μεγάλο όριο και αν προσφέρεται, το Over 177.5 μοιάζει ως μία φυσιολογική επιλογή.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.