Νέα πτώση της θερμοκρασίας

Ασθενείς βροχές ή χιονόνερο αναμένονται την Κυριακή στα ανατολικά και νότια και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, ενώ παγετός αναμένεται κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Στη Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με πιθανότητα για βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά για ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα κατά τόπους για χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία με πιθανότητα κατά τόπους για χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο παρουσιάζονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νοτιοδυτικά καθώς και στα ηπειρωτικά ορεινά όπου υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις αναμένονται στις Κυκλάδες, ενώ στην Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές και στα ορεινά λίγα χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παρουσιάζονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 και στα βόρεια από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για  την Δευτέρα 13/02/2017

Την Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χωράς και στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8μποφόρ που από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός αναμένεται στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Πηγή: www.ant1news.gr