Αχιλλέας παντός καιρού!!!

Ακόμη ένα “τρίποντο” πρόσθεσε στο “σακούλι” του ο Αχιλλέας Φαρσάλων ο οποίος επιβλήθηκε με σκορ 3 – 0 της Λάρισας 2012 στο Δημοτικό Στάδιο των Φαρσάλων.

Σκόρερ για την ομάδα του Τάκη Παραφέστα ήταν ο Αναστάσης Μανιώτης ενώ δις “πυροβόλησε” ο Θανάσης Παλάσκας ο οποίος έφτασε τα 19 τέρματα συνολικά και οδηγεί εκ του ασφαλούς τον Αχιλλέα!

Έτσι οι “Μυρμιδόνες” έφτασαν τους 48 βαθμούς σε 18 αναμετρήσεις και βρίσκονται στο +12 από τον δεύτερο Δωτιέα Αγιάς.

Η αναμέτρηση διεξήχθη σε ένα πολύ βαρύ τερέν ελέω της έντονης βροχόπτωσης που υπήρχε τις προηγούμενες ημέρες στην πόλη των Φαρσάλων, κάτι το οποίο δεν ευνοούσε το σαφέστατα ποιοτικότερο συγκρότημα του Τάκη Παραφέστα.

Παρά την άσχημη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου οι γηπεδούχοι είχαν από την αρχή τον έλεγχο της αναμέτρησης και προσπάθησαν να απειλήσουν την ομάδα της Λάρισας 2012 με κύριους εκφραστές τους Παλάσκα και Βούλγαρη.

Εν τέλει η κυριαρχία του Αχιλλέα στο 42′ απέδωσε καρπούς όταν έπειτα από πολλές κόντρες μέσα στην περιοχή ο Μανιώτης ευνοήθηκε και με κοντινό σουτ έκανε το 1-0.

Μάλιστα οι κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να πάνε και με “αέρα” δυο τερμάτων στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, όμως στο υπέροχο σουτ του Βούλγαρη στο 44′ ο Γεωργούλας είχε “απάντηση’ καθώς πετάχτηκε στο παραθυράκι της εστίας του και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο τώρα οι “Μυρμιδόνες” συνέχισαν να πιέζουν και με κύριο εκφραστή τον Βούλγαρη έφτασαν δυο φορές κοντά στο γκολ, όμως αρχικά στο 52′ και εν συνεχεία στο 60′ ο πολύπειρος εξτρέμ του Αχιλλέα είδε τον Γεωργούλα να του λέει “όχι”.

Ο “καταιγισμός” ευκαιριών από πλευράς Αχιλλέα συνεχίστηκε και στο 62′ ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα δεξιά η μπάλα κατέληξε στον Κουμπούρα αυτός έκανε το συρτό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής ο Γεωργούλας έδιωξε με υπερένταση η μπάλα έφτασε στον Παλάσκα αυτός προσπάθησε να γυρίσει με το τακουνάκι όμως ο Γεωργούλας μπλόκαρε, σταματώντας έτσι και αυτή την κιτρινόμαυρη επίθεση.

Πέντε λεπτά αργότερα οι παίκτες του κ. Παραφέστα έχασαν ακόμη μια διπλή ευκαιρία, όταν αρχικά ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά, επέλεξε να σουτάρει απευθείας ο Γεωργούλας δεν αιφνιδιάστηκε έδιωξε με τις γροθιές η μπάλα κατέληξε στον Λόλα έξω από περιοχή όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Και εκεί που όλα έδειχναν να είχαν “κολλήσει” έκανε την εμφάνισή του ο “συνήθης ύποπτος” Θανάσης Παλάσκας.

Αρχικά στο 70′ και έπειτα από πάσα του Νεμπεγλέρα στα δεξιά, αποδέκτης ήταν ο Περήφανος ο οποίος έκανε πανέξυπνη σέντρα, αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα της Λάρισας 2012 και ο Παλάσκας προ κενής εστίας έγραψε με το γόνατο το 2-0.

Παρά τα δυο τέρματα ο Αχιλλέας δεν έριξε στροφές και στο 75′ έχασε ακόμη μια πολύ καλή ευκαιρία, όταν ο Παλάσκας έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, αποδέκτης ήταν ο Λόλας όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ.

Ευκαιριών συνέχεια για τους γηπεδούχους όταν στο 80′ ο Μανιώτης έκανε πανέξυπνη πάσα από τον χώρο του κέντρου με την μία στον Λόλα, αυτός βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας και απέναντι από τον Γεωργούλα έκανε το πλασέ όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Το “κερασάκι στην τούρτα” της αναμέτρησης είχε και πάλι υπογραφή Παλάσκα, όταν στο 90′ ο υψηλόσωμος επιθετικός του Αχιλλέα, βρέθηκε σε θέση βολής έκανε και το σουτ, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι κοντραρέ και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 3 – 0.

Η Σύνθεση

16735160_10212735550613763_1529783410_o

Αχιλλέας Φαρσάλων (Παραφέστας): Κουτσουκέρας, Κουμπούρας, Οικονόμου, Περήφανος, Κακαζούκης, Νεμπεγλέρας, Μανιώτης, Νάστας (80′ Τλούπας), Βούλγαρης (85′ Πετράκης), Ρέψης (65′ Λόλας), Παλάσκας.

Άλκης Σούρλας