Κλειστός ο κόμβος του αεροδρομίου Μακεδονία από αγρότες

Παραμένει κλειστός, από αγρότες, ο οδικός άξονας που οδηγεί στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης.

Αγροτοκτηνοτρόφοι από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, κλιμακώντας τις κινητοποιήσεις τους, αποφάσισαν μετά την εκπνοή της προθεσμίας που είχε δοθεί στην κυβέρνηση να ορίσει, μέχρι χθες, ακριβή ημερομηνία συνάντησης, με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να παραμείνουν στο σημείο για τουλάχιστον 24 ώρες.

Οι διαδηλωτές μετέφεραν τα τρακτέρ από τη διασταύρωση “Πράσινα Φανάρια” στον κάθετο οδικό άξονα του αεροδρομίου και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της παρακαμπτηρίου οδού, από ξενοδοχείο που βρίσκεται σε δρόμο παράλληλα και με μεγάλες καθυστερήσεις.

Το μπλόκο των Φαρσάλων την Πέμπτη 9/2 παρευρέθηκε στη συνάντηση των συντονιστικών όλων των μπλόκων στα πράσινα φανάρια και στη καθιστική διαμαρτυρία που έγινε διακόπτοντας το δρόμο του αεροδρομίου.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να εμποδίσουν τους αγροτοκτηνοτρόφους να μετακινήσουν τα τρακτέρ πιο κοντά στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, ενώ, ταυτόχρονα, διευκολύνουν και τους οδηγούς των οχημάτων που κινούνται στον παράπλευρο δρόμο.

Παρ όλα αυτά, αργά το απόγευμα της Πέμπτης σημειώθηκαν επεισόδια με αγρότες και άντρες των ΜΑΤ.

Πηγή: www.ant1news.gr