Ακατάσχετος λογαριασμός και κόκκινα δάνεια στη συνάντηση με Μπούτα

Ακατάσχετος λογαριασμός αγροτών, δασικοί χάρτες και βοσκοτόπια αλλά και ΕΛΓΑ και κόκκινα δάνεια αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της συνάντησης που έχει την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στην Αχαρνών 2 αντιπροσωπεία αγροτών από τα μπλόκα της πανελλαδικής επιτροπής με επικεφαλής τους  Βαγγέλη Μπούτα και Ρίζο Μαρούδα και κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Όπως αναφέρει το thessaliatv.gr στη σύσκεψη θα συμμετέχουν και οι δύο Θεσσαλοί υφυπουργοί η Κατερίνα Παπανάτσιου των Οικονομικών και ο Βασίλης Κόκκαλης της Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και αναπλ. υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμμελος και ο έτερος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιρώνης.
Την ίδια στιγμή, οι Μακεδόνες αγρότες των μπλόκων από τους Ευζώνους, το Λευκώνα και τα Πράσινα Φανάρια, αναμένουν στο ακουστικό τους σε ότι αφορά τη συνάντηση που έχουν ζητήσει υπό την εποπτεία του Μεγάρου Μαξίμου και η οποία δεν φαίνεται να έρχεται πριν δείξει τα αποτελέσματά της η αυριανή (με Μπούτα). Οι ίδιοι μάλιστα δηλώνουν πως έχουν στο πλευρό τους και τους αγρότες από τα μπλόκα των Φαρσάλων , του Δέλτα της Καρδίτσας και του Πλατυκάμπου. Η κίνηση της κυβέρνησης να δεχθεί την πανελλαδική του Βαγγέλη Μπούτα, τους εξόργισε και προχώρησαν σήμερα σε αποκλεισμό του τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής, αλλά και του αεροδρομίου της Μακεδονίας, όπου οι επιβάτες αναγκάστηκαν να πηγαίνουν με τα πόδια όλη την απόσταση κουβαλώντας τις βαλίτσες.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση φαίνεται να έχει επιφέρει ήδη ένα πρώτο «βαθύ ρήγμα» στο αγροτικό στρατόπεδο, καθώς για πολλές μέρες ασκούσε επίμονο φλερτ με τους νεαρούς διαμαρτυρόμενους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας και στη συνέχεια έσπευσε να κλείσει ραντεβού με τον γερόλυκο της Νίκαιας Βαγγέλη Μπούτα.

Όλο αυτό έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στους Μακεδόνες οι οποίοι τις τελευταίες ώρες δηλώνουν εξοργισμένοι με τον τακτικισμό της κυβέρνησης και απειλούν πέρα από τον αποκλεισμό του αεροδρομίου Μακεδονία και νέα απόπειρα μετάβασης δυνάμεων στο Τελωνείο του Προμαχώνα, ενώ στο πλαίσιο αυτής της κλιμάκωσης εντάσσεται και ο σημερινός δίωρος αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα της Εθνικής οδού στον κόμβο του Πλατυκάμπου.

Πηγή: www.thessaliatv.gr