Στο επίκεντρο κόκκινα δάνεια και Πτωχευτικός Κώδικας

Oι προτάσεις της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση σημαντικών πτυχών του προβλήματος διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, και κυρίως η καθιέρωση της διαδικασίας για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων, οι πρόσφατες αλλαγές του Πτωχευτικού Κώδικα, και τα θέματα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή με το προεδρείο της ΕEΤ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤ, συζητήθηκαν νομοθετικής κυρίως φύσεως ζητήματα και πρωτοβουλίες που αφορούν το υπουργείο, στο πλαίσιο των μείζονος σημασίας προκλήσεων που αντιμετωπίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Συμφωνήθηκε η περαιτέρω επεξεργασία των θεμάτων που τέθηκαν από κοινές Επιτροπές.

Από πλευράς ΕΕΤ, στην συνάντηση ήταν το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, υπό τον πρόεδρο Νικόλαο Καραμούζη, οι επικεφαλής των βασικών Επιτροπών και ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr