Η ώρα των αποφάσεων στη Νίκαια για τις αγροτικές κινητοποιήσεις – τι αποφασίστηκε;

Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν αυτή την ώρα οι αγρότες της Θεσσαλίας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, 35 μπλόκα, 11 ομοσπονδίες και δεκάδες επιτροπές αγώνα, στην πανελλαδική συνάντηση στη Νίκαια.

ΝΙΚΑΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ 2-5314

Στη σημερινή σύσκεψη, ύστερα από κάλεσμα για πανελλαδικό συντονισμό της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, αναμένεται να συμμετέχουν αγρότες που εκπροσωπούν μπλόκα από όλη σχεδόν την Ελλάδα, δηλαδή από Κρήτη, Μακεδονία, Έβρο, Θεσσαλία, Ήπειρο, Πελοπόννησο κτλ.

Στόχος των αγροτών είναι να υπάρξει κοινός συντονισμός, όλων των μπλόκων, ενώ αναμένεται να βρεθούν τρόποι για την κλιμάκωση της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης, ενίσχυση των υπαρχόντων μπλόκων, αλλά και να πραγματοποιηθούν νέες μορφές κινητοποιήσεων έξω από εφορίες, υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ, του ΟΓΑ κτλ.

Λίγη ώρα αργότερα

Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αποφάσισαν οι αγρότες στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων που έγινε στη Νίκαια το μεσημέρι της Τρίτης. Την ερχόμενη Τρίτη 14 Φεβρουαρίου , προγραμματίζεται μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα ενώ την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ζητείται συνάντηση με όλους τους συναρμόδιους – για το αγροτικό- Υπουργούς στην Αθήνα.

Ο κ. Μπούτας επεσήμανε πως ότι κέρδισαν τα τελευταία χρόνια οι αγρότες το πέτυχαν με αγώνες, ενώ αναφερόμενος σε όσους αμφισβητούν τους αγώνες, είπε πως όλους αυτούς «τους πονάει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα το οποίο εκφράζεται μέσα από την Πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων».

Σε σχέση με τα αιτήματα των αγροτών, οι ομιλητές αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού, στο φορολογικό και το αίτημά τους για αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, αλλά και το αίτημα για κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Λίγο νωρίτερα, γάλατα μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα έχυσαν οι κτηνοτρόφοι, στη διάρκεια της συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης. Επίσης μοίρασαν γάλα σε διερχόμενους, ενώ τοποθέτησαν και μπάλες άχυρου στην είσοδο του κτιρίου της Περιφέρειας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δείτε φωτογραφίες του ifarsala

ΝΙΚΑΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ 2-5295

ΝΙΚΑΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ 2-5335

ΝΙΚΑΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ 2-5302

ΝΙΚΑΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ 2-5308 - Αντιγραφή

ΝΙΚΑΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ 2-5312

ΝΙΚΑΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ 2-5308

ΝΙΚΑΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ 2-5323

ΝΙΚΑΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ 2-5330