Συννεφιά και υγρασία το πρωί και ήλιος μετά

Την Πέμπτη αναμένεται αραιή συννεφιά με υγρασία και ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Τοπικές βροχές στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω  άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν. Περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη δυτική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις  παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία κατά τόπους θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα βόρεια νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 03/02/2017

Την Παρασκευή  αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Στα βορειοδυτικά πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα Ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως προς τις ελάχιστες τιμές.