Εκδήλωση για τις νεοφυείς επιχειρήσεις στη Λάρισα

Η Λάρισα συμμετέχει φέτος στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας», που διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην Ευρώπη (6/2/2017 έως 10/2/2017), υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ειδικότερα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 17:30 στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας, όπου οι επίσημοι διαπιστευμένοι διοργανωτές της εκδήλωσης, η Επιστημονική Ένωση «Digital idea», το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και το παράλληλο Ευρωπαϊκό δίκτυο Accelerator Assembly, με την επίσημη υποστήριξη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λάρισας, του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλίας, θα αναλύσουν θέματα νεοφυούς επιχειρηματικότητας και θα δοθεί η δυνατότητα δικτύωσης μεταξύ φορέων και επιχειρήσεων του τοπικού οικοσυστήματος.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Για λόγους αποτελεσματικής διαχείρισης του διαθέσιμου φυσικού χώρου στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας και για την παρακολούθηση της πορείας της εκδήλωσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι διοργανωτές καλούν για εγγραφές των ενδιαφερομένων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Eventbrite (https://www.eventbrite.com/e/startup-europe-week-larissa-tickets-31346555391) (προαιρετικά).
Επίσης, οι εκπρόσωποι Νεοφυών Δομών Επιχειρηματικότητας, καλούνται να δηλώσουν την παρουσία τους και να συμπληρώσουν την φόρμα https://goo.gl/forms/vPqVmMpLJmc8WXhq2 (υποχρεωτικά) ώστε να συντονιστεί επιμελώς η δικτύωση των Νεοφυών Δομών τώρα και στο μακροπρόθεσμο μέλλον.
-Νεοφυής επιχείρηση είναι μία επιχείρηση ή προσωρινός οργανισμός που έχει στόχο να αναπτύξει ένα κλιμακούμενο επιχειρηματικό μοντέλο. Οι εταιρείες αυτές ήρθαν πρόσφατα στο προσκήνιο και βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης και έρευνας για τις περισσότερες αγορές.

Ο όρος νεοφυής επιχείρηση (Start-up company) έγινε γνωστός όταν πλήθος επιχειρήσεων με κατάληξη .com, ιδρύθηκαν στο διαδίκτυο. Τον τελευταίο καιρό, ο όρος νεοφυής επιχείρηση έχει συνδεθεί κυρίως με τις τεχνολογικές επιχειρήσεις που έχουν ως χαρακτηριστικό την μεγάλη δυναμική ανάπτυξης. Ο Paul Graham, ιδρυτής μιας από τις κορυφαίες νεοφυείς επιχειρήσεις του κόσμου, ορίζει ως νεοφυή επιχείρηση “την εταιρεία που έχει σχεδιαστεί ώστε να αυξηθεί ταχύτατα. Το να είναι μια επιχείρηση νεοσύστατη δεν σημαίνει ότι εντάσσεται στα πλαίσια της νεοφυούς. Το μόνο σημαντικό πράγμα για μια νεοφυή επιχείρηση είναι ο ρυθμός ανάπτυξης.