Πρωτομηνιά με καλό καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας

Την Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος. Περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις  παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νότια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία κατά τόπους θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 02/02/2017

Την Πέμπτη στα δυτικά και τα νότια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.  Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα Ηπειρωτικά.