Δριμύ κατηγορώ Ryanair σε κυβέρνηση – Μειώνει τα δρομολόγια

Δριμύ κατηγορώ κατά της ελληνικής κυβέρνησης και της πολιτικής που ακολουθεί από τον εμπορικό διευθυντή της Ryanair ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά σε μείωση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά, παρά την δυναμική ανόδου του ελληνικού τουρισμού.

O κ. David O’ Brien (φωτ.) ανακοίνωσε πως η εταιρεία θα προβεί σε μείωση της κίνησης της στην Αθήνα κατά 22% για τον χειμώνα του 2017, λόγω καθυστερήσεων των έργων ολοκλήρωσης του αεροδιαδρόμου Θεσσαλονίκης καθώς και λόγω των αναπάντητων αναπτυξιακών της προτάσεων εκ μέρους της κυβέρνησης.

Μάλιστα «ευελπιστεί πως η Ελληνική κυβέρνηση δεν θα κάνει τα ίδια λάθη του παρελθόντος» και την προτρέπει να παρατείνει την σύμβαση του ΔΑΑ, έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης και του τουρισμού.

Σύμφωνα με την Ryanair, εάν η Αθήνα αξιοποιούσε τις προοπτικές της, θα μπορούσε να υποδεχθεί 20 εκατομμύρια επιπλέον πελάτες και 5 εκατομμύρια τουρίστες (ταξιδιωτικές δαπάνες € 2.7 δισ.), οι οποίοι θα συνέβαλαν στην δημιουργία 15.000 θέσεων εργασίας.

Ο κ. Ο’ Brien παρουσίασε το χειμερινό πρόγραμμα της εταιρείας για φέτος, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα προσφέρει:

*  2 νέα δρομολόγια προς Κατοβίτσε (2 εβδομαδιαία) και Κρακοβία (2 εβδομαδιαία), ενώ ακόμα δύο δρομολόγια είναι σε αναμονή επιβεβαίωσης
* 20 δρομολόγια σε σύνολο
* 2,9 εκατομμύρια πελάτες ανά έτος
* 2.175 “παράπλευρες” θέσεις εργασίας ανά έτος

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το χειμερινό πρόγραμμα Αθήνας για το 2017, με νέα δρομολόγια προς Κατοβίτσε και Κρακοβία και ακόμα δύο δρομολόγια τα οποία θα επιβεβαιωθούν τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο κ. O’ Brien και πρόσθεσε: «Με 20 δρομολόγια σε σύνολο, η Ryanair θα διακινήσει 2,9 εκατομμύρια πελάτες ανά έτος και θα στηρίξει παράλληλα 2.175 παράπλευρες θέσεις εργασία στην Αθήνα. Τα νέα δρομολόγια θα είναι διαθέσιμα προς κράτηση στις αρχές Φεβρουαρίου. Παράλληλα, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το ρεκόρ κρατήσεων προς το καλοκαιρινό πρόγραμμα Αθήνας για το 2017, ενώ οι Έλληνες πελάτες μας μπορούνε να αναμένουν ακόμα χαμηλότερους ναύλους όταν πραγματοποιούν κρατήσεις νωρίς».

Τέλος ανακοίνωσε πως η εταιρεία απελευθερώνει νέα προσφορά από Αθήνα, με ναύλους από μόνο 19,99 ευρώ, διαθέσιμοι προς κράτηση μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου.

Πηγή: www.protothema.gr