Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο οι “8” Τούρκοι στρατιωτικοί για την κράτηση τους

Ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας θα οδηγηθούν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που κρατούνται στο τμήμα Αλλοδαπών, προκειμένου να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους για την κράτησή τους.

Ο ταξίαρχος του τμήματος αλλοδαπών παρέτεινε την κράτησή τους για τρεις μήνες γιατί, όπως αναφέρει, είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια.

Οι οκτώ αξιωματικοί θα οδηγηθούν στο δικαστήριο μετά από δική τους επιθυμία για να υποστηρίξουν ότι δεν είναι επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον συνήγορό τους, και οι οκτώ θα επικαλεστούν την απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία κατέληγε πως πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, συνεπώς, δεν είναι επικίνδυνοι και θα ζητήσουν την άρση της κράτησής τους.

Αναφορικά με το δεύτερο αίτημα της Τουρκίας για έκδοσή τους, ανώτερες εισαγγελικές πηγές τονίζουν ότι ακόμα και αν το αίτημα στηρίζεται σε νέα στοιχεία, δεν θα εισφέρουν τίποτα στη διαδικασία γιατί ο Άρειος Πάγος δεν έκρινε αν οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι ή αθώοι, αλλά ότι ανεξάρτητα από τη βαρύτητα των εγκλημάτων με τα οποία βαρύνονται δεν διασφαλίζονται τα δικαιώματά τους.

Πηγή: www.ant1news.gr