«Κάλεσμα ζωής» από τον Αιμοδοτικό Σύλλογο την ερχόμενη Δευτέρα

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων και ώρα 9πμ – 1:00μμ στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων. Λόγω των εορτών, του άσχημου καιρού και των πολλών ιώσεων τα αποθέματα σε αίμα του κέντρου αιμοδοσίας Γ.Ν ΛΑΡΙΣΑΣ έφτασαν στο χαμηλό όριο ασφαλείας. Παρακαλούμε τους αιμοδότες μας, τους συμπολίτες μας για άλλη μια φόρα να δείξουν την αλληλεγγύη και την αγάπη στον πάσχοντα συνάνθρωπο. ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΙΜΑ την Δευτέρα 30/1/2017  στην έκτακτη αιμοδοσία που διοργανώνει ο σύλλογος στο Κ.Υ.  ΦΑΡΣΑΛΩΝ

 ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η αιμοδοσία είναι για ευγενική πράξη, της οποίας τα αποτελέσματα σώζουν ζωές διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο προσφέρεται. Είναι ζήτημα ζωής. Είναι ζήτημα τιμής. Αυτό είναι το μήνυμα που  προσπαθεί να δώσει σ’ όλους ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων διότι δεν είναι μόνο η αναγκαιότητα για την προσφορά αίματος που υπάρχει για τους Ο.Α., αλλά και όλοι συνάνθρωποι μας το έχουν ανάγκη διότι όλοι μας ή συγγενείς μας ή φίλοι μας κάποια στιγμή θα βρεθούν στην ανάγκη να το επιζητήσουν .

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αιμοδοτών επαρχίας Φαρσάλων τονίζει πως « Η ασφάλεια και η υγεία του δότη είναι απόλυτα εξασφαλισμένες. Ο υποψήφιος υποβάλλεται σε πλήρη ιατρικό έλεγχο που περιλαμβάνει τη λήψη του ιστορικού, τη μέτρηση του αιματοκρίτη, της αρτηριακής πίεσης, των σφυγμών. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο κριθεί ακατάλληλος αποκλείεται αυτομάτως από την αιμοδοσία. Η διαδικασία αυτή έχει τεράστια σημασία, διότι εξασφαλίζει την υγεία τόσο του δότη, όσο και του λήπτη.

Επισημαίνει επίσης πως: «Η αδιαφορία και η αναβλητικότητα στο θέμα της προσφορά αίματος είναι ολέθρια. Ας αφήσουμε τη νοοτροπία της ανευθυνότητας. Ας μην επαναπαυόμαστε στην ιδέα ότι δεν πρόκειται να συμβεί σε μας. Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ας δείξουμε με τον καλύτερο τρόπο την υπευθυνότητα και την ανθρωπιά μας. Αρκεί να θυμόμαστε ότι υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, υποψήφιοι δέκτες, είμαστε όλοι!».