Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού – ο καιρός για τα Φάρσαλα και την Θεσσαλία

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει από το βράδυ ο καιρός, που θα ξεκινήσει από τα Νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και πιθανώς τοπικά από χαλαζοπτώσεις, αλλά και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

Στα Φάρσαλα αναμένονται μόνο βροχοπτώσεις με μικρή πιθανότητα χιονόνερου από τον Δομοκό, έως την Τρίτη το απόγευμα, ενώ στη δυτική Θεσσαλία και στα ορεινά θα έχουμε χιονόπτωση,

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

-Το βράδυ της Δευτέρας, στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και πιθανώς στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.

-Αύριο Τρίτη, στα νησιά του Ιονίου, τις πρωινές ώρες, στην Πελοπόννησο (κυρίως στα παραθαλάσσια) και πιθανώς στην Αττική και την Κρήτη, μέχρι το μεσημέρι.

-Την Τετάρτη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, τις πρωινές ώρες.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν:

-Το βράδυ της Δευτέρας, στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Και Κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από 300 μέτρα).

-Την Τρίτη, στις ίδιες περιοχές μέχρι το απόγευμα και στα ορεινά – ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, της Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας  και της Θεσσαλίας.

-Την Τετάρτη οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Πηγή: www.ant1news.gr