Στοίχημα: Ποντάρει στην άμυνα ο ΠΑΟ

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Ξεχωρίζει το σπουδαίο ντέρμπι για την Ευρωλίγκα ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε και Παναθηναϊκό, ενώ δράση υπάρχει επίσης στη Σούπερλιγκ, όπου Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ υποδέχονται Λεβαδειακό και Πλατανιά αντίστοιχα. Πριν περάσουμε στην ανάλυση των προτάσεων, μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερώνεστε, μεταξύ άλλων, για τη βαθμολογία Superleague.

Χαμηλό σκορ στην Κωνσταντινούπολη

Ξεκινάμε με την αναμέτρηση Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός, όπου επιλέγουμε τον Under 153.5 σε απόδοση 1.90. Φενέρ και Παναθηναϊκός βρίσκονται εκτός τετράδας ισόβαθμοι αυτή τη στιγμή με 10-7, μία νίκη πίσω από την Μπασκόνια που διατηρεί 11-6 και δύο νίκες από τις Ρεάλ και Ολυμπιακό που διατηρούν 12-5, επομένως ο αποψινός αγώνας είναι πάρα πολύ κρίσιμος για το μέλλον τους, κυρίως για το ενδεχόμενο πλεονέκτημα έδρας. Η Φενέρ του Ομπράντοβιτς ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει εντυπωσιάσει, ευτυχώς για τον κόουτς ο Μπογκντάνοβιτς επέστρεψε και δείχνει σε καλή κατάσταση και επιπλέον θεώρησε ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση γι’ αυτό και έφερε στην Πόλη τον Άντονι Μπένετ, τον Καναδό ψηλό, πρώην νούμερο 1 του draft του ΝΒΑ που όμως απογοήτευσε στα προηγούμενα χρόνια και ψάχνει μια δεύτερη ευκαιρία στην καριέρα του.

Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έψαχνε τρεις μήνες, να νικήσει τον Ολυμπιακό και αφού το κατάφερε στον ημιτελικό κυπέλλου, «καθαρίζοντας» εν πολλοίς τον πρώτο τίτλο της σεζόν, ταξίδεψε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην Πόλη για να πάρει μια νίκη πολύ σημαντική που θα του επιτρέψει να «ονειρεύεται» την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας. Μετά από εκείνη την ανόητη ήττα στο Καζάν με 83-81 από την Ούνιξ, ο Παναθηναϊκός έβαλε «μυαλό» και ενίσχυσε πάρα πολύ την αμυντική λειτουργία του δεχόμενος 70 πόντους από την Εφές, 68 από τον ΠΑΟΚ, 67 από τον Ολυμπιακό στο ημιτελικό κυπέλλου και αν πρόσεχε τα ξεσπάσματα του Ολυμπιακού στην ήττα 77-69 θα είχε δεχθεί πολύ λιγότερους πόντους. Έτσι θα πορευθεί και σήμερα και μπορεί να περιορίσει την επίθεση της Φενέρ που όταν δεχθεί πίεση τα «χάνει», έτσι έγινε στο Βελιγράδι, έτσι έγινε στο ΣΕΦ, έτσι έγινε και στην έδρα της Μπεσίκτας που χρειάστηκε τα τρίποντα των Ντίξον, Μπογκντάνοβιτς να την «ξεκολλήσει», ενώ είχε μόλις 44 πόντους στα πρώτα 26 λεπτά. Στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει 81-70 σε ένα παιχνίδι που είχαν επικρατήσει οι άμυνες και μόνο οι βολές των δύο ομάδων αύξησαν το σκορ, επομένως αφού το προσφερόμενο όριο στον αποψινό αγώνα είναι στους 153.5 πόντους, το Under είναι η σοφή επιλογή.

Αντέχει η Σοσιεδάδ

Συνεχίζουμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα, όπου επιλέγουμε το χάντικαπ +1 γκολ της Σοσιεδάδ σε απόδοση 1.94 (+1 ασιατικό χάντικαπ: Σε περίπτωση που η Σοσιεδάδ κερδίσει ή έρθει ισόπαλη κερδίζετε. Εάν η Σοσιεδάδ χάσει με ένα γκολ τότε το ποσό που στοιχηματίσατε επιστρέφεται). Να αποδειχθεί για μία ακόμα φορά ο «κακός δαίμονας» της Μπαρτσελόνα επιθυμεί η Σοσιεδάδ, τουλάχιστον στο σημερινό «πρώτο ημίχρονο» των μεταξύ τους συναντήσεων για τα φετινά προημιτελικά του Κόπα ντελ Ρέι. Οι Βάσκοι κράτησαν στο ισόπαλο 1-1 στην Μπάρτσα στις 27 Νοεμβρίου κι έρχονται στο σημερινό ματς από το σημαντικό διπλό του «Ροσαλέδα», που τους έφερε στην 5η θέση της Πριμέρα Ντιβισιόν, μόλις στο – 2 από τη ζώνη του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετρούν μόλις μία ήττα στα 10 τελευταία εντός έδρας επίσημα παιχνίδια τους (6-3-1), ενώ στο φετινό Κόπα ντελ Ρέι έχουν ήδη αποκλείσει τις Βαγιαδολίδ (1-3 εκτός, 1-1 εντός) και Βιγιαρεάλ (3-1 εντός, 1-1 εκτός). Αντίστροφο… με αυτό της αντιπάλου της το κίνητρο της Μπαρτσελόνα, καθώς θα προσπαθήσει σήμερα να βάλει τέλος σε μία πολύ αρνητική παράδοση μέσα στο «Ανοέτα». Οι «μπλαουγκράνα», βέβαια, δυσκολεύτηκαν στην… έτερη φετινή έξοδό τους στη Χώρα των Βάσκων για τη διοργάνωση, καθώς ηττήθηκαν με 2-1 από την Μπιλμπάο στο πρώτο ματς για τη φάση των «16» και κλείδωσαν την πρόκριση στα προημιτελικά με το νικηφόρο 3-1 της ρεβάνς στο «Μπερναμπέου». Επιβλητική η σαββατιάτικη εμφάνιση για το πρωτάθλημα κόντρα στη Λας Πάλμας, η νίκη με σκορ 5-0 συνοδεύθηκε από τη γκέλα της Ρεάλ στο «Πιθχουάν» κι έφερε τους Καταλανούς μόλις στο -2 από την κορυφή στην Πριμέρα Ντιβισιόν (σημειώνουμε, βέβαια, ότι η Ρεάλ έχει ένα ματς λιγότερο). Ποντάρουμε στην παράδοση της Σοσιεδάδ εναντίον των «μπλαουγκράνα».

Εύκολη νίκη για Σενεγάλη

Ολοκληρώνουμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Σενεγάλη – Ζιμπάμπουε, όπου επιλέγουμε το χάντικαπ -1 γκολ της Σενεγάλης σε απόδοση 2.05 (-1 ασιατικό χάντικαπ: Σε περίπτωση που η Σενεγάλη κερδίσει με δύο ή περισσότερα γκολ τότε παίρνετε όλο το ποσό. Εάν η Σενεγάλη κερδίσει με ένα γκολ τότε επιστρέφονται τα χρήματα που ποντάρατε). Η Σενεγάλη διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ της διοργάνωσης και απέδειξε στην πρεμιέρα πως δεν θεωρείται άδικα ένα τα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Κόπα Άφρικα. Με σχετική άνεση επικράτησε με 0-2 της Τυνησίας στο πρώτο παιχνίδι του ομίλου και είναι έτσι η μοναδική ομάδα του 2ου γκρουπ που κατάφερε να κερδίσει. Μάλιστα με νίκη σήμερα εξασφαλίζει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Έκανε ότι έπρεπε στην πρεμιέρα για να πάρει τους τρεις βαθμούς, ενώ εκμεταλλεύτηκε ιδανικά τα πολλά αμυντικά λάθη των Τυνήσιων. Μόλις στο 10’ ο Μανέ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ, ενώ ο Εμποτζί στο 30’ “κλείδωσε” τη νίκη. Το συγκρότημα του Αλιού Σισέ έρχεται και σήμερα ως το μεγάλο φαβορί, κόντρα όμως σε μια Ζιμπάμπουε που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσει. Μπορεί η Ζιμπάμπουε να χαρακτηρίζεται το αουτσάιντερ του ομίλου, κατάφερε όμως στην πρεμιέρα να αποσπάσει το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) από την ποιοτικότερη Αλγερία. Βρέθηκε μάλιστα στο 12’ πίσω στο σκορ, ωστόσο όχι μόνο δεν κλείστηκε, αντίθετα πίεσε και με τέρματα των Μαχάτσι (17’) και Μουσκεκβί (29’) πήρε το προβάδισμα. Δέχθηκε στη συνέχεια την πίεση της Αλγερίας, έδειχνε να αντέχει, όμως ο Μαχρέζ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα της έκοψε βαθμούς. Θετικό το ξεκίνημα της Ζιμπάμπουε στη διοργάνωση, που πήρε έναν πολύτιμο βαθμό και απέδειξε ότι δεν θα πουλήσει εύκολα το τομάρι της. Η πρεμιέρα ωστόσο δεν είχε μόνο θετικά για τη Ζιμπάμπουε, η οποία είδε τον καλύτερο της παίκτη, τον φορ Νόουλετζ Μουσόνα να αποχωρεί μόλις στο 12’ από τον αγωνιστικό χώρο εξαιτίας τραυματισμού. Ο επιθετικός της Οστάνδης δεν πρόλαβε να αποθεραπευτεί, τέθηκε εκτός από το σημερινό παιχνίδι και όλοι ευελπιστούν πως θα είναι έτοιμος για το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου. Περιμένουμε εύκολη νίκη για Σενεγάλη.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.