Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και χιόνια την Τετάρτη σε Θεσσαλία και Φάρσαλα

Την Τετάρτη στα Φάρσαλα και κατ’ επέκταση στη Θεσσαλία αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την περιοχή μας τις απογευματινές ώρες με καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες κυρίως τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία στην Θεσσαλία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς. Στα ορεινά-ημιορεινά θα σημειωθούν κατά τόπους χιονοπτώσεις.

Αναλυτικά για όλη την επικράτεια

Την Τετάρτη αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα κεντρικά και βόρεια, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια Ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά. Τα φαινόμενα κυρίως από το απόγευμα θα είναι έντονα και από το βράδυ θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις και στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους πυκνές στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της  Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά της Θεσσαλίας και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών και βαθμιαία και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι 4 με 6 και βαθμιαία ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13, ενώ στη Θεσσαλία από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ και στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 19/01/2017

Την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους πυκνές σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, τα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Θράκης.  Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το βράδυ και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Πηγή: www.ant1news.gr