Βροχές και χιόνια την Τρίτη σε Φάρσαλα και Θεσσαλία

Αύριο Τρίτη (17/01) σε όλη την Θεσσαλία αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους πυκνές σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής Ελλάδας. Στα Φάρσαλα αναμένουμε χιονόνερο που πολλές φορές κατά τα  διαστήματα της ημέρας θα συνοδεύεται από χιονόπτωση. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 τα ξημερώματα έως +1 το μεσημέρι.

Αναλυτικά σε όλη την χώρα

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα παραθαλάσσια. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και πιθανόν σε πεδινές περιοχές κυρίως της Θράκης. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7, στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη θα είναι κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους πυκνές στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και στα ορεινά της Πελοποννήσου. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα  παραθαλάσσια. Χιόνια θα πέσουν στη Θεσσαλία στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανόν τις πρωινές ώρες στα πεδινά, στις υπόλοιπες περιοχές στα ορεινά κυρίως της Στερεάς. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13, ενώ στη Θεσσαλία από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα δυτικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16, ενώ στ βόρεια από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 18/01/2017

Την Τετάρτη στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους πυκνές σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα Ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Πηγή: www.ant1news.gr