Νέο κύμα κακοκαιρίας στα Φάρσαλα και στην Θεσσαλία από Δευτέρα ξημερώματα

Αύριο Κυριακή, στα Δωδεκάνησα και το Ανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν το πρωί στα βόρεια θα είναι ισχυρές. Βαθμιαία μεταβολή του καιρού περιμένουμε το απόγευμα κι από τα Νοτιοδυτικά, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι άνεμοι από το μεσημέρι στα Δυτικά και βαθμιαία στα Νότια, θα στραφούν σε νότιους, νοτιοανατολικούς 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα Βόρεια, με παγετό στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι ισχυρός.

Τα Φάρσαλα και την Θεσσαλία το νέο κύμα θα τα επηρεάσει από τα ξημερώματα τηε Δευτέρας, ενώ αναμένεται να χιονίσει σε υψόμετρο 200 μέτρων και άνω, πολύ πιθανό και μέσα στην πόλη (τα Φάρσαλα έχουν υψόμετρο 160 μέτρα) σε μια πιο ήπια μορφή σε σχέση με το κύμα που χτύπησε την Θεσσαλία τις προηγούμενες μέρες.

Αναλυτικά στην επικράτεια την Κυριακή

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες οι οποίες το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, με ένταση των φαινομένων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, αλλά από το απόγεμα θα στραφούν σε βορειανατολικούς και τη νύχτα στα ανατολικά και νότια σε νοτιοανατολικούς με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 12 βαθμούς, αλλά στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία από 1-7 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένουμε λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά. Τη νύχτα αναμένονται τοπικές βροχές και στα ημιορεινά και ορεινά, παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες αργότερα στη Δυτική Μακεδονία θα ενταθούν.

Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4-5 και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, βορειοανατολικοί. Βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς 3-5 και στα ανατολικά ως 6 μποφόρ.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν με τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα νότια και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς.

Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4-5 μποφόρ κι από το βράδυ 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3-11 βαθμούς, αλλά στην Ήπειρο θα είναι 6-8 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα έχουμε αρχικά λίγες νεφώσεις,  που από το μεσημέρι κι από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ κι από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με βαθμιαία ενίσχυση. Η θερμοκρασία από μείον 4 ως 12 βαθμούς κελσίου, αλλά στη Θεσσαλία κατά τόπους 6-8 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα έχουμε λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες το πρωί με πιθανότητα τοπικών βροχών ή σποραδικών καταιγίδων στα ανατολικά. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα θα έχουμε και τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι δυτικοί 4-6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 14 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια τα φαινόμενα το πρωί θα είναι ισχυρά, αλλά στη συνέχεια θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοανατολικοί, από το βραδύ ενισχυόμενοι. Στα νότια δυτικοί 3-5 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με βαθμιαία ενίσχυση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 16 βαθμούς κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για την Δευτέρα 16/01

Τη Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, όπου ενδέχεται να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, στα νότια, νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: www.ant1news.gr