Στην Σαντορίνη το νέο 48ώρο λουκέτο (φωτο)

Σε προληπτικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις της Σαντορίνης πρόεβη το Σαββατοκύριακο συνεργείο της Δ.Ο.Υ. Σύρου, εκτελώντας εντολές για τη διενέργεια ελέγχων σε όμορες περιοχές, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Γ.Γ.Δ.Ε.

Κατά τη διάρκεια αυτών, οι ελεγκτές βρέθηκαν σε επιχείρηση με την επωνυμία «DEMILMAR», στην Περίσσα, η οποία περιλαμβάνει εκμετάλλευση της παραλίας με ομπρέλες και ξαπλώστρες, beach bar, εστιατόριο και κατάστημα με επώνυμα ρούχα.

Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 57 αποδείξεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την κατανάλωση στην παραλία. Το συνεργείο προχώρησε άμεσα στη βεβαίωση της παράβασης και στην προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για 48ωρο «σφράγισμα» της επιχείρησης.

Οι ελεγκτές θυροκόλλησαν και το σημείωμα διαπίστωσης ελέγχου, καθώς ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αρνήθηκε να το παραλάβει. Η επιχείρηση έκλεισε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση στην οποία μπαίνει λουκέτο λόγω φοροδιαφυγής, καθώς το πρωί του Σαββάτου σφραγίστηκαν μία κάβα στα Πατήσια, στην οποία μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι, τις προηγούμενες ημέρες δεν είχαν εκδοθεί 15 αποδείξεις και ένα λουκέτο σε ταβέρνα στην Περαία, στην Θεσσαλονίκη, στην οποία δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις σε 29 παρέες, όπως διαπιστώθηκε σε επιτόπιο έλεγχο.

λουκέτο 48ωρο-

Η απόφαση του ΓΓΔΕ προβλέπει λουκέτο σε επιχειρήσεις που διαπιστώνετε ότι δεν έχουν εκδώσει 10 αποδείξεις ή περισσότερες ή το ύψος της συναλλαγής – ακόμη κι αν πρόκειται για μία απόδειξη που δεν έχει κοπεί – υπερβαίνει τα 500 ευρώ σύμφωνα με το antenna.gr

Λουκέτο με «χρονοκαθυστέρηση» πάντως, αναμένεται να μπει τις επόμενες ημέρες και σε μεγάλο κλαμπ της Αντιπάρου, όπου δεν είχαν εκδοθεί 80 αποδείξεις, αλλά και σε κλαμπ της Ρόδου, του οποίου οι υπάλληλοι απείλησαν και εμπόδισαν τους επιθεωρητές της ΓΓΔΕ να μπουν στον χώρο και να κάνουν έλεγχο.