Κατεβάζουν ταμπέλες 22 καταστήματα Neoset

Σε άμεση παύση της χρήσης των σημάτων της πτωχευμένης Neoset υποχρεούνται να προχωρήσουν  22 καταστήματα Neoset, σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Οπως αναφέρει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα capital.gr, πρόκειται για 22 καταστήματα που έχουν αναπτυχθεί με την μέθοδο franchising και  χρησιμοποιούν παράνομα, από το 2013, το σήμα της επιπλοβιομηχανίας που πτώχευσε τον Μάρτιο του 2014. Πίσω από το δίκτυο αυτό καταστημάτων, όπως έχει αποκαλύψει το capital.gr, βρίσκεται η Furniture New Line ΕΠΕ που ως μητρική και μοναδική μέτοχο έχει την κυπριακή Hazarezo Limited. Πλέον, τα 22 καταστήματα του δικτύου Hazarezo θα πρέπει άμεσα  να αφαιρέσουν τα σήματα, κατεβάζοντας, ουσιαστικά, ρολά. Και αυτό δεδομένου ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα που αναπτύσσουν στηρίζεται στη χρήση των brands της Neoset.

Το παράνομο αυτό δίκτυο εμφανιζόταν ότι λειτουργούσε νομότυπα, βάσει, δηλαδή, σύμβασης, που είχε συνάψει τον Ιούνιο του 2012 η Neoset με την κυπριακή εξωχώρια εταιρεία Hazarezo Limited, που είναι η μητρική και μοναδική μέτοχος της Furniture New Line ΜΕΠΕ. Ωστόσο, το γεγονός ότι η Hazarezo είναι εταιρεία συμφερόντων του μεγαλομετόχου, ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Neoset οδήγησε, πριν από μερικές εβδομάδες, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του ιδίου, τριών ακόμα μελών του διοικητικού συμβουλίου της Neoset και της νομίμου εκπροσώπου της Hazarezo Limited για απιστία από κοινού σε βάρος της πτωχευμένης επιπλοβιομηχανίας σε βαθμό κακουργήματος.

Πηγή: capital.gr