Σκορ και θέαμα!!!

Με σκορ 1 – 4 επικράτησε ο Αχιλλέας Φαρσάλων του Ολυμπιακού Αμπελιάς στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας και για τις δυο ομάδες.

ΑΜΠΕΛΙΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ-1172

Δείγματα του “φονικού” του ενστίκτου έδειξε ο Θανάσης Παλάσκας ο οποίος σκόραρε δυο τέρματα, ενώ ο αγέρωχος Κώστας Νεμπεγλέρας συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή σεζόν (σ.σ όντας ο πρώτος παίκτης του Αχιλλέα Φαρσάλων σε ασσίστ) καθώς σήμερα μοίρασε ακόμη τρεις.

ΑΜΠΕΛΙΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ-1239

“Λογαριασμό” με τα αντίπαλα δίχτυα άνοιξε και ο πρώτος σκόρερ της περσινής σεζόν στο πρωτάθλημα της Β ΕΠΣΛ κατηγορίας με την φανέλα του Ολυμπιακού Λευτέρης Δενελάβας.

Το φιλμ την αναμέτρησης:

Ένα τρίλεπτο ήταν αρκετό

ΑΜΠΕΛΙΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ-1154

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια για τον Αχιλλέα Φαρσάλων καθώς μόλις στο τρίτο λεπτό και έπειτα από μακρινή μπαλιά του Κουτσουκέρα ο Παλάσκας εκμεταλλεύτηκε τον λάθος υπολογισμό της άμυνας των γηπεδούχων και με ψηλοκρεμαστη κεφαλιά νίκησε τον Μπράνο.

Οι “ερυθρόλευκοι” παρά το γρήγορο γκολ ισορρόπησαν το παιχνίδι και προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα επίθεση.

Δοκάρι και….. ισοφάριση

ΑΜΠΕΛΙΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ-1229

Στο 30′ και έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Κουτσουκέρα αρχικά ο Σπαθαριώτης με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Αχιλλέα, στην επαναφορά η μπάλα στρώθηκε στον Λευτέρη Δενελάβα ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Κουτσουκέρα και έφερε εκ νέου το παιχνίδι στα ίσια.

ΑΜΠΕΛΙΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ-1233

Δεύτερη “κανονιά”

Οι παίκτες του Τάκη Παραφέστα συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων παρά την ισοφάριση και πέντε λεπτά αργότερα κατάφεραν να την μετουσιώσουν σε γκολ.

ΑΜΠΕΛΙΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ-1218

Συγκεκριμένα στο 35′ και έπειτα από όμορφη μεταβίβαση του Λόλα, ο Νεμπεγλέρας σέντραρε χαμηλά στην “καρδιά” της “ερυθρόλευκης” άμυνας και ο Παλάσκας από κοντά έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του πετυχαίνοντας παράλληλα και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Πάρε – βάλε by “Νέμπε”

Ενώ και το τρίτο τέρμα των “Μυρμιδόνων” ξεκίνησε από τα πόδια του αρχηγού τους Κώστα Νεμπεγλέρα ο οποίος στο 42′ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Οικονόμου με καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπράνο.

Το 1 – 3 ήταν και το σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Έριξαν τον ρυθμό, ζέστη και αλλαγές

ΑΜΠΕΛΙΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ-1254

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο ρυθμός έπεσε αισθητά και σε αυτό έπαιξαν ρόλο οι αλλαγές που έκαναν οι δυο προπονητές και φυσικά η ζέστη η οποία επιβάρυνε τις κινήσεις και των 22 ποδοσφαιριστών όσο περνούσε ο χρόνος.

Οι παίκτες του κ. Σταμπουλή προσπάθησαν να ελέγξουν τον χώρο του κέντρου και με παιχνίδι κυρίως από τα άκρα να γίνουν πιο επιθετικοί και δυο φορές έφτασαν με αξιώσεις στην εστία του Ντάλλα όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Τρίτο ο Παλάσκας αλλά…..

ΑΜΠΕΛΙΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ-1216

Όσο περνούσε ο χρόνος οι φιλοξενούμενοι ανέβαιναν στον αγωνιστικό χώρο και στο 70′ έφτασαν στην επίτευξη ενός ακόμη τέρματος με “δράστη” και πάλι τον Παλάσκα, όμως το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Σβερκούλης έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού

Από τον Μεζίνι το “κερασάκι” 

ΑΜΠΕΛΙΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ-1278

ΑΜΠΕΛΙΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ-1280

Το καλύτερο οι “κιτρινόμαυροι” το κρατούσαν για το τέλος.

Συγκεκριμένα στο 82′ και έπειτα από μπαλιά του Νεμπέγλερα και πάλι ο Μεζίνι με πανέμορφο σουτ στην κίνηση από τα όρια της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μωραίτη, “γράφοντας” έτσι το τελικό 1 – 4.

 

Οι Συνθέσεις

ΑΜΠΕΛΙΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ-1143

Ολυμπιακός Αμπελιάς (Σταύρος Σταμπουλής): Μπράνος, Τσιαντόπουλος, Δενελάβας Νίκος, Τσάνιος, Μιαρίτης Δημήτρης, Παναγιωτόπουλος, Δεμίρης, Σκλαπάνης, Κουλάκογλου, Δενελάβας Λευτέρης.

Αγωνίστηκαν και οι: Μωραίτης, Καραγγέλης, Λέτσιος, Τζήμας, Μιαρίτης Νίκος

ΑΜΠΕΛΙΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ-1149

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Κουτσουκέρας, Καραμπούζης, Οικόνόμου, Κομισόπουλος, Κακαζούκης, Τλούπας, Μεζίνι, Νεμπεγλέρας, Λόλας, Κουρούμαλος, Παλάσκας.

Αγωνίστηκαν και οι: Ντάλλας, Μανιώτης, Περήφανος, Ρέψης, Σβερκούλης, Θεοχάρης, Πετράκης.

ΑΜΠΕΛΙΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ-1141

Κείμενο: Άλκης Σουρλας

Φωτογραφίες: Γιώργος Γκαντέλος