Ρίο 2016: Κρούσμα ντόπινγκ στην ελληνική αποστολή

Με ένα πολύ δυσάρεστο νέο για την Ελλάδα θα ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Λίγες ώρες πριν την τελετή έναρξης, έγινε γνωστό ότι μέλος της εθνικής ομάδας κολύμβησης που βρίσκεται στη Βραζιλία, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος έγινε πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής και τα αποτελέσματα της εξέτασης του πρώτου δείγματος γνωστοποιήθηκαν σήμερα.

Θετικό στον πρώτο έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε εξάλλου, σύμφωνα με το ΕΣΚΑΝ, μέλος της Παραολυμπιακής ομάδας, το οποίο στις αρχές Σεπτεμβρίου θα μετέβαινε στο Ρίο για τους Αγώνες της Βραζιλίας. To όνομά του αθλητή δεν έχει ανακοινωθεί.

“Ντοπέ” ο αρσιβαρίστας Μαρτασίδης

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκινούν και για την Κύπρο οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο αρσιβαρίστας Αντώνης Μαρτασίδης βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ πριν από λίγες εβδομάδες, ενώ βρισκόταν στην Αθήνα.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώθηκε σήμερα και ανακοίνωσε πως ξεκινούν διαδικασίες ανάκλησης της διαπίστευσης του αθλητή, ο οποίος βρίσκεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο εδώ και λίγες ώρες.

Μαρτασίδης

Ο 24χρονος Μαρτασίδης, μέλος της Εθνικής Ελλάδας μέχρι πριν από 1,5 χρόνο, προετοιμάστηκε υπό τις οδηγίες του Βίκτωρα Μήτρου και είχε δηλωθεί στο β΄ γκρουπ της κατηγορίας 85 κιλών. Ήταν ένα από τα μόλις 16 μέλη που αριθμεί η κυπριακή αποστολή στο Ρίο.

Πηγή: www.antenna.gr