Κρούσματα διαρρήξεων σε αυτοκίνητα

Στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λεπτοκαρυάς βρέθηκε τελικά εγκαταλελειμμένο το Ι.Χ. τεσσάρων νεαρών δραστών που, νωρίς προχθές το απόγευμα, προσπάθησαν να κλέψουν φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο στο εμπορικό πάρκο της Νίκαιας.

Οι τέσσερις δράστες κατάφεραν να διαφύγουν τη σύλληψη, παρά την καταδίωξη της ΕΛ.ΑΣ. ενώ το προχθεσινό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στις κλοπές αυτοκινήτων που αφήνουν προσωρινά οι ιδιοκτήτες τους, σε χώρους στάθμευσης αλυσίδας καταστημάτων. Οι δράστες, έχοντας αποθρασυνθεί, επιλέγουν ώρες αιχμής όταν δηλαδή συμπολίτες πά- νε για αγορές σε αλυσίδες καταστημάτων. Ο χρόνος που σταθμεύουν οι ιδιοκτήτες το αυτοκίνητό τους είναι αρκετός για τους κλέφτες, οι οποίοι αφού σπάνε φινιστρίνια ή τζάμια, παίρ- νουν χρήματα αλλά και χρήσιμα αντικείμενα ενώ ανοίγουν και τα πορτ μπαγκάζ των αυτοκινήτων. Με τους κατόχους Ι.Χ., να επιλέγουν συχνά να αφήνουν αντικείμενα ή και χρήματα στο πορτ μπαγκαζ, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι τα ασφαλίζουν.

Στον ίδιο χώρο στάθμευσης οχημάτων, αλυσίδας καταστήματος στη Νίκαια, άφησε το αυτοκίνητό της για λίγη ώρα την Τρίτη το μεσημέρι, 39χρονη Λαρισαία. Ο δράστης, αφού έθραυσε το φινιστρίνι, παραβίασε την πίσω πόρτα και άνοιξε τον χώρο αποθήκευσης του Ι.Χ. για να κλέψει ένα τάμπλετ, ένα ρολόι αλλά και 2.800 ευρώ.

Στις 7 προχθές το απόγευμα λοιπόν, τέσσερις άγνωστοι δράστες- νεαρής προσπάθησαν με λοστό να παραβιάσουν την πόρτα δημοσίας χρήσεως φορτηγού 41χρονου Σερραίου αυτοκινητιστή, που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο σε πάρκινγκ εμπορικού κέντρου της Νίκαιας, έξω από κατάστημα. Η δράση τους ωστόσο έγινε αντιληπτή από υπάλληλο ασφαλείας και έτσι τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξή τους από την ΕΛ.ΑΣ. με τους δράστες να «χάνονται» στη Σκοτίνα ενώ το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε αργότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Λιτοχώρου, εγκαταλειμμένο στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λεπτοκαρυάς. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται τόσο για τον εντοπισμό των δραστών όσο και του ιδιοκτήτη του Ι.Χ..

Πηγή: Εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Βαγγέλης Κακκάρας