Τρόμος στο Λονδίνο από αιματηρή επίθεση με μαχαίρι

Μία γυναίκα σκοτώθηκε και πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου, το βράδυ της Τετάρτης.

Η αστυνομία κλήθηκε γύρω στις 22.30 (τοπική ώρα) ύστερα από καταγγελίες για έναν μανιακό που απειλούσε να σκοτώσει δεκάδες ανθρώπους στη Russell Square, ένα πάρκο του Λονδίνου.

Όταν έφθασαν οι αρχές στο σημείο, η άτυχη γυναίκα ήταν ήδη νεκρή, ενώ πέντε ακόμα άτομα βρίσκονταν αιμόφυρτα στο δρόμο.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία και συνελήφθη. «Η τρομοκρατία είναι μία πιθανότητα, η οποία ερευνάται», τόνισε λίγο αργότερα ο αξιωματικός της αστυνομίας.

Σε ανακοίνωσή της η Σκότλαντ Γιάρντ σημειώνει ότι ο 19χρονος που συνελήφθη μπορεί και να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. “Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη είναι σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Φυσικά, στο στάδιο αυτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας ως κινήτρου, πρέπει επίσης να ερευνηθεί,” δήλωσε ο Μαρκ Ρόλεϊ, αξιωματούχος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν δήλωσε σήμερα ότι η ασφάλεια των Λονδρέζων είναι το πρώτο μέλημά του. Παράλληλα, συνέστησε στους κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας να παραμείνουν ήρεμοι, αλλά και σε εγρήγορση. “Η ασφάλεια των Λονδρέζων είναι η άμεση προτεραιότητα μου,” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος για να συνεχίσει: “Σας παροτρύνω να είστε ψύχραιμοι και σε εγρήγορση. Σας παρακαλώ ν αναφέρετε οτιδήποτε το ύποπτο στην αστυνομία. Πρέπει να είμαστε τα αυτιά και τα μάτια των αστυνομικών και των υπηρεσιών ασφαλείας, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι το Λονδίνο προστατεύεται,” τόνισε ο Χαν.

επιθεση στο Λονδίνο

Το αιματηρό συμβάν καταγράφηκε λίγες ώρες αφότου αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την έναρξη του προγράμματος «Ηρακλής», μια πρωτοβουλία για την προστασία του Λονδίνου εν μέσω φόβων για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

Το επεισόδιο συνέβη κοντά στην τοποθεσία όπου είχαν σημειωθεί οι φονικές εκρήξεις στις 7 Ιουλίου 2005, με 52 νεκρούς και περισσότερους από 700 τραυματίες.

Πηγή: antenna.gr