Θύμα απάτης έπεσε Λαρισαίος

Έχοντας εισπράξει περισσότερα από 2.500 ευρώ, εξαπατώντας 59χρονο Λαρισαίο, συνελήφθη χθες το απόγευμα επ’ αυτοφώρω ένας 34χρονος Θεσσαλονικιός.

Ο 34χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας να λαμβάνει χρήματα από τον 59χρονο Λαρισαίο, συστηνόταν ως εκπρόσωπος εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, υποσχόμενος δεκάδες χιλιάδες ευρώ στα ανυποψίαστα θύματά του.

Επιβεβαιώνοντας την… αστείρευτη φαντασία των επιτήδειων που κάθε φορά επινοούν διαφορετικά αντικείμενα προκειμένου να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες, με σκοπό τι άλλο, το οικονομικό τους όφελος.
Ο νεαρός Θεσσαλονικιός λοιπόν, όπως συνέβη με τη χθεσινή περίπτωση, επικοινωνούσε με τα θύματά του και τους τόνιζε πως η υποτιθέμενη εταιρία κινητής τηλεφωνίας που δήθεν εκπροσωπούσε στο πλαίσιο ανάπτυξης του δικτύου, έχει επιλέξει ιδιοκτησία τους για την εγκατάσταση κεραίας.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρία θα κατέβαλλε 35.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του ακινήτου για παράδειγμα, εφόσον συμφωνούσε να παραχωρήσει τον χώρο για την εγκατάσταση της κεραίας.
Μόνο που στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης θα έπρεπε να καταβάλει «έξοδα» που εξυπηρετούσαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όπως της μελέτης, των σχεδίων κλπ.

Στη χθεσινή περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο 59χρονος Λαρισαίος φαίνεται πως, με το ίδιο πρόσχημα των προκαταβολών προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία, είχε καταβάλει σταδιακά στον δράστη περισσότερα από 2.500 ευρώ.

Ο 59χρονος κατήγγειλε την υπόθεση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας με αποτέλεσμα, αστυνομικοί να συλλαμβάνουν τον εκπρόσωπο της εταιρίας σε ραντεβού που δόθηκε σε περιοχή έξω από τη Λάρισα, προκειμένου να λάβει επιπλέον 500 ευρώ για να… προχωρήσει το έργο.

Πηγή: eleftheria.gr