Για τέταρτη μέρα καίει η φωτιά στη βόρεια Εύβοια

Όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά που καίει από το μεσημέρι του Σαββάτου στη βόρεια Εύβοια.

Στην περιοχή της Λίμνης έχει ελεγχθεί πλήρως η φωτιά και δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο. Οι προσπάθειες των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας, που αποτελούνται από πυροσβέστες, δασοφύλακες, στρατιώτες, επικεντρώναται στην κατασκευή αντιπυρικών ζωνών στο όρος Καντήλι – στη μονή Γαλατάκη και στο χωριό Τρούπη-  ώστε να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο.

Όσον αφορά στις δυνάμεις κατάσβεσης, έχουν επιστρατευθεί αεροπλάνα από όλη την επικράτεια και είναι χαρακτηριστικό πως από την Αττική κινητοποιήθηκαν όλες οι εφεδρείες που υπάρχουν.

Πηγές της πυροσβεστικής υπηρεσίας εκφράζουν φόβους για πιθανές αναζωπυρώσεις, με αποτέλεσμα το σύνολο του σώματος να βρίσκεται σε επιφυλακή.

Υπολιγίζεται οτι έχουν καεί πάνω από 30.000 στρέμματα δάσους.

Χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, που βρέθηκε στην περιοχή, έδωσε συγχαρητήρια στους άνδρες της πυροσβεστικής για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στη Λίμνη Ευβοίας.

 

Πηγή: www.antenna.gr