Στα χέρια της Interpol, ένας από τους μεγαλύτερους κυβερνοεγκληματίες του κόσμου

Στα χέρια των αντρών της Interpol έπεσε ένας από τους πλέον καταζητούμενους κυβερνοεγκληματίες του κόσμου, ο «Νιγηριανός Μάικ», ο οποίος φέρεται να έχει κλέψει περισσότερα από 60 εκατομμύρια δολάρια μέσω διαδικτυακών απατών.

Ο 40χρονος Νιγηριανός φέρεται ότι είναι ο επικεφαλής μιας ομάδας 40 εγκληματιών, που τα περασμένα χρόνια έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες απάτες με εκατομμύρια θύματα ανά τον κόσμο. Μία μόνο από αυτές, όπως σημειώνει η Interpol, έφερε στα «ταμεία» των αετονύχηδων περισσότερα από 15,4 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», ο Μάικ και η ομάδα του συνεργαζόταν και με «πλυντήρια» παράνομου χρήματος στην Κίνα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. «Το δίκτυό τους είχε βάλει στόχο μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Ινδία, τη Μαλαισία, τη Ρουμανία, τη Νότιο Αφρική, την Ταϊλάνδη και τις ΗΠΑ» τονίζει η ανακοίνωση της Interpol.

«Ειδικότητά» τους ήταν δύο είδη χτυπημάτων. Είτε αποκτούσαν πρόσβαση σε λογαριασμούς email εταιριών και τα χρησιμοποιούσαν ώστε να ζητήσουν πληρωμές από άλλες επιχειρήσεις είτε  αποκτούσαν πρόσβαση στον λογαριασμό ενός υψηλόβαθμου στελέχους μίας εταιρείας και προσποιούμενοι ότι είναι αυτός ζητούσαν την αποστολή ενδοεταιρικών εμβασμάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμφερόντων τους.

Ο «εγκέφαλος» της ομάδας συνελήφθη μαζί με έναν 38χρονο συνεργάτη του στην πόλη Πορτ Χαρκούρ στη Νιγηρία.

Όπως ανακοίνωσε η Interpol, και οι δύο ύποπτοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση καθώς η έρευνα σε βάρος τους συνεχίζεται.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!