Γκάμπριελ: Η ΕΕ δεν πρέπει να εκβιάζεται από την Τουρκία

Η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να εκβιάζονται από την Τουρκία στις συνομιλίες για την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός Αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Εναπόκειται στην Τουρκία εάν θα υπάρξει ή όχι αλλαγή του καθεστώτος υποχρεωτικής έκδοσης βίζας», ανέφερε ο Γκάμπριελ, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα: «Η Γερμανία και η Ευρώπη δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να εκβιάζονται».

Τάχθηκε επίσης υπέρ της ετυμηγορίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Γερμανίας να μην επιτρέψει στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να απευθύνει μήνυμα μέσω video-link σε διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην Κολονία την Κυριακή.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προειδοποίησε το Σαββατοκύριακο πως η Άγκυρα θα αποσυρθεί από τη συμφωνία με την ΕΕ για την αναχαίτιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες δεν επιτρέψουν την κατάργηση της υποχρέωσης έκδοσης θεωρήσεων εισόδου για τους Τούρκους υπηκόους που ταξιδεύουν σε χώρες-μέλη της Ζώνης Σένγκεν.

Πηγή: www.antenna.gr