9.940 αγρότες του ν. Λάρισας αδυνατούν να πληρώσουν χρέη προς τον ΟΓΑ ύψους 29 εκατ. ευρώ

Στο νομό Λάρισης 9.940 οφειλέτες έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον ΟΓΑ ύψους 29 εκατ. ευρώ.

Η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για την αποπληρωμή των εισφορών έληξε την Παρασκευή και πλέον, περισσότεροι από 250.000 αγρότες με ληξιπρόθεσμες οφειλές της τάξεως των 754 εκατ. ευρώ, θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις μετρητών από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και δεσμεύσεις ποσών που προέρχονται από άλλες πηγές, μεταξύ των οποίων πιθανότατα και οι κοινοτικές επιδοτήσεις.

Tο 50% των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ αδυνατεί να πληρώσει τις έως και 30,8% αυξημένες τρέχουσες εισφορές.

Ο φόβος της κατάρρευσης των εσόδων στον ΟΓΑ ενεργοποιεί διαδικασίες είσπραξης των οφειλών που ξεπερνούν τα 750 εκατ. ευρώ.

ΟΦΕΙΛΕΣ ΟΓΑ

Κίνδυνο αντιμετωπίζουν – σύμφωνα με την kathimerini.gr και χιλιάδες αγρότες που έχουν ενταχθεί σε διευθέτηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς αναμένεται να βγουν εκτός ρύθμισης, αφού δεν κατέβαλαν εντός προθεσμίας τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές. Μάλιστα, βάσει του νέου νόμου, οι εισφορές των αγροτών για κύρια σύνταξη θα αυξηθούν κατά περίπου 20% και το επόμενο εξάμηνο, ενώ αυξήσεις αναμένονται και στις εισφορές υγείας όπως αποκάλυψε η «Κ», ιδιαίτερα εάν «περάσει» τελικά η πρόταση των δανειστών για κατάργηση όλων των εξαιρέσεων.