Δεύτερη νύχτα αγωνίας στη φλεγόμενη βόρεια Εύβοια

Στάχτη και αποκαΐδια αφήνει πίσω της η πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στη βόρεια Εύβοια από το Σάββατο.

Το πύρινο μέτωπο, που ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα, εκτείνεται, πλέον σε 15 χιλιόμετρα. Ήδη εκκενώθηκαν ξενοδοχεία στη Λίμνη Ευβοίας και ο οικισμός Κατούνια ενώ κάηκαν μία ξενοδοχειακή μονάδα, μία εξοχική κατοικία και αποθήκες.

Οι τοπικές αρχές στη Λίμνη έχουν προετοιμαστεί και για το ενδεχόμενο εκκένωσης οικισμών καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από τις  “άκρες” της κωμόπολης. Κάτοικοι της Λίμνης έχουν, ήδη, αποχωρήσει αυτοβούλως από την περιοχή.

Στο λιμάνι της περιοχής έχει δέσει και οχηματαγωγό, το οποίο βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί να συμβάλει στην επιχείρηση ασφαλούς απομάκρυνσης των πολιτών δια θαλάσσης.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας «με τη μεγάλη συγκέντρωση των δυνάμεων πυρόσβεσης και βοηθούντος των ανέμων, η κωμόπολη της Λίμνης δεν κινδυνεύει».

Ο κ. Τόσκας εξήγησε πως σύμφωνα με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις τεράστιες προσπάθειες των πυροσβεστών, δεν υπάρχει κίνδυνος κατοικημένες περιοχές, αλλά και ότι οι δυνάμεις θα είναι σε επιφυλακή τις επόμενες ημέρες για να αποφευχθεί οποιαδήποτε αναζωπύρωση της πυρκαγιάς.

Πηγή: antenna.gr