Ταξίδεψε στα Φάρσαλα για να αποδώσει φόρο τιμής στον πεσόντα παππού της

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, την περασμένη Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, δέχθηκε στο γραφείο του την επίσκεψη της Αυστραλέζας Fiona Craig.

Η Fiona Craig είναι εγγονή του αδελφού του Felix Craig, Αυστραλού στρατιώτη των συμμαχικών δυνάμεων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, που έπεσε ηρωικά στις 18 Απριλίου 1941, κατά τη διάρκεια των γερμανικών αεροπορικών βομβαρδισμών της πόλης των Φαρσάλων.

Η επίσκεψη της Fiona Craig, που αποσκοπούσε στο να δει και να αποτίσει φόρο τιμής στον τόπο που έχασε τη ζωή του, υπερασπιζόμενος υψηλές αξίες και ιδανικά, ο ήρωας πρόγονός της, υπήρξε συγκινητική και έδωσε την αφορμή στον Δήμαρχο Φαρσάλων να προαναγγείλει την κατασκευή ενός μνημείου στο χώρο της θυσίας που θα αποτελεί όχι μόνον σημείο άσβεστης μνήμης και τιμής, αλλά και σημείο φιλίας με τη μακρινή Αυστραλία και τους κατοίκους της.

Ο Δήμαρχος πρόσφερε στην επισκέπτρια του ένα λεύκωμα των Φαρσάλων και την προσκάλεσε να επισκεφθεί εκ νέου, για περισσότερο χρόνο, τον τόπο μας.

fiona craig

Παρών στην ξενάγηση της Fiona Craig, η προέδρος ΔΗ.ΚΕ.ΦΑ Δέσποινα Συροπούλου, ο καθηγητής Παύλος Μπατζιάκας και ο πυροσβέστης  Γιάννης Αρμανίδης.

Πηγή: farsala.gr