Muse: Μια ονειρική βραδιά στην πλατεία Νερού

Η πολυαναμενόμενη εμφάνιση των Muse, χθες το βράδυ στην πλατεία Νερού, στο πλαίσιο του Ejekt Festival, ήταν σίγουρα η συναυλία του καλοκαιριού. Η Αθήνα αγαπά τους Muse και οι Muse την Αθήνα, καθώς αυτή ήταν η τέταρτη συναυλία τους στην ελληνική πρωτεύουσα.

Παλαιότερα, πριν χτίσουν ένα τόσο δυνατό και διάσημο όνομα (με πρόσφατο το βραβείο Grammy για το άλμπουμ «Drones» και συνολικές πωλήσεις 20 εκατ. δίσκων), είχαν παίξει και στο πάρκο Τρίτση για τους «μυημένους» της εποχής.

muse-

Οι Βρετανοί ρόκερς ικανοποίησαν τους οπαδούς τους τραγουδώντας πολλές από τις μεγάλες επιτυχίες τους.

Η Αθήνα, στις 23 Ιουλίου, ήταν ένας από τους σταθμούς της παγκόσμιας περιοδείας «Drones World Tour», του συγκροτήματος που κατά κυριολεξία έβαλε φωτιά στην πλατεία Νερού με τις επιτυχίες «Plug in baby», «Supermassive black hole», «Time is Running out», «The Handler», «Pyscho», «Dead Inside», «Madness», «Uprising», «Starlight», «Resistance», «Undisclosed Desires».

Ο Matt Bellamy, τραγουδιστής, κιθαρίστας και πιανίστας, ο μπασίστας Chris Wolstenholme και ο ντράμερ Dominic Howard σκόρπισαν αφειδώς ροκ συγκίνηση και η βραδιά έκλεισε φαντασμαγορικά με εφέ, σερπαντίνες, κομφετί και το κάλεσμα «να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας» μέσα από τους στίχους του τραγουδιού «Κnights of Cydonia».

Της συναυλίας των Muse προηγήθηκε η εμφάνιση του συγκροτήματος Unkle, του περίφημου μουσικού οχήματος του μεγάλου James Lavelle, με τον ιδιαίτερο ήχο, όπου ο τραγουδιστής αναφέρθηκε στα ταξίδια του στην Ελλάδα, όταν ήταν παιδί, «καθώς ο πατέρας του μελετούσε τους αρχαίους κλασσικούς» ενώ στη συνέχεια ευχήθηκε στον κόσμο να ξεδώσει και να απολαύσει τη βραδιά λέγοντας: «έχετε περάσει πολλά».

muse--

Από το 1998, όταν πρωτοεμφανίστηκαν με το έξοχο «Psyence Fiction», οι δίσκοι των Unkle έχουν γίνει συνώνυμο του καλού γούστου – οι συνεργασίες με τους Thom Yorke, Richard Ashcroft, Mike D, Jason Newsted, Mark Lanegan, The Black Angels, Josh Homme, Ian Astbury και πολλούς άλλους καλλιτέχνες έχουν προσφέρει τραγούδια όπως τα «Eye For An Eye», «In A State», «Reign», «Lonely Soul», «Rabbit In Your Headlights», «Burn My Shadow», «Restless».

Τέλος, στην είσοδο του συναυλιακού χώρου είχε στηθεί από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και μια σκηνή από την Ειδομένη. Οι Muse τους προσκάλεσαν να πάρουν μέρος στη ευρωπαϊκή περιοδεία τους για να παρουσιάσουν την ανθρωπιστική τους δράση σε περισσότερες από 15 χώρες.

WWW.LIVEPHOTOGRAPHS.COM/CHRIS KISSADJEKIAN

Πηγή: naftemboriki.gr